Open Vld Staden stelt zeven nieuwe kandidaten voor

Vooraan zittend: Sophie Nuytten en Veronique Devreker. Achteraan rechtstaand van links naar rechts: Francesco Vanderjeugd, Kimberly Saelens-Lesage, Piet Vansteenkiste, Dirk Demuynck, Koen Maertens en Martine Vanoplynus. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Open Vld Staden stelde zeven kandidaten voor die bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor het eerst op de lijst van de Stadense liberalen staan.

Wie is wie?

Koen Maertens (57), uitbater van vakantiehoeve Open Huis en organisator van familiebeurs Schone Schaapjes is het bekendste gezicht van de zeven nieuwe kandidaten. Hij is ook lid van de ondernemersraad. Koen en zijn partner Alexia hebben samen acht kinderen.

Martine Vanoplynus (70) is de tante van burgemeester en lijsttrekker Francesco Vanderjeugd. Ze is voorzitter van seniorenvereniging Vief en is actief binnen tal van liberale verenigingen. Martine is gehuwd met Gilbert Vanderjeugd. Het koppel heeft twee kinderen.

Piet Vansteenkiste (48) is voorzitter en medeoprichter van Westrozebeke Koerst, dat elk jaar de Grote Prijs Raf Jonckheere voor elite met en zonder contract en beloften organiseert. Daarnaast is hij actief in een aantal wielerclubs. Hij heeft twee kinderen.

Sophie Nuytten (31) woont in Oostnieuwkerke en werkt als nachtverpleegster in woonzorgcentrum Rustenhove in Ledegem. Haar moeder is in Ledegem voorzitter van de lokale Open Vld-afdeling. Ze is in Oostnieuwkerke actief bij ‘De Schoolvrienden’ en is er ook bestuurslid bij Ferm. Sophie is mama van twee kinderen.

Dirk Demuynck (58) is zelfstandig meubelmaker en schrijnwerker. Hij is lid van de ondernemersraad en heeft drie kinderen en drie kleinkinderen.

Veronique Devreker (46) woont in Westrozebeke en runt een eigen HR-bedrijf. Ze is in Westrozebeke lid van de ouderraad en van de schoolraad en is er ook bestuurslid bij Markant. Verder is ze betrokken bij de organisatie van Camping Eugène. Ze is mama van twee kinderen.

Kimberly Saelens-Lesage (29) uit Westrozebeke runt met haar echtgenoot een bedrijf in agrotransport en plaatbewerking. Ze heeft twee kinderen. Huidig gemeenteraadslid Patrick Lesage is de oom van haar echtgenoot. Patrick is overigens geen kandidaat meer bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.