Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst

Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Met de eerder bekendgemaakte top drie en de lijstduwer krijgt de Brugse Vlaams Belang-lijst, aangevoerd door Stefaan Sintobin, steeds meer vorm. Onderneemster Marie Laeremans (53), die jarenlang in de vastgoedsector werkte en nu een koffiebar uitbaat, krijgt de vierde en dus verkiesbare plaats.

Marie Laeremans groeide op in een groot gezin met vijf kinderen. Haar vader was zelfstandige en haar moeder gaf haar job als verpleegkundige op om als huismoeder voor het gezin te zorgen. Ze is gehuwd met een urgentiearts, waarmee ze drie kinderen heeft.

Traditionele waarden

Marie Laeremans werkte 23 jaar in de vastgoedsector voor ze koos voor een nieuwe uitdaging. In het hartje van Brugge runt ze nu een koffiebar met bijhorende gastenkamers. Ze fungeert er als gastvrouw en barista, terwijl haar man meewerkt achter de schermen. “Ik wil niet lang langs de kant blijven staan. Politici nemen beslissingen die met het leven van iedere burger te maken hebben”, zegt Marie Laeremans. “Als je wilt dat er iets verandert, moet je je engageren. Ik kies voor Vlaams Belang omdat ik ontzettend fier ben op onze Vlaamse identiteit en omdat ik voorstander ben van de traditionele waarden en normen waar ook het Vlaams Belang voor staat.”

“Met de uitslag van de nationale verkiezingen in het achterhoofd hebben wij de ambitie om met Vlaams Belang de grootste partij van Brugge te worden” – fractieleider Stefaan Sintobin

Als ze verkozen is, wil Marie Laeremans zich focussen op lokale economie, toerisme en het Nederlandstalige karakter van onze stad. Hierbij aansluitend is ze ook lid van de Brugse Marnixring Jan III van Renesse, die tot doel heeft de Nederlandstalige taal- en cultuurgemeenschap te dienen door het verspreiden van en behartigen van de Nederlandse taal. “Marie is een absolute versterking voor onze lijst en toekomstige fractie”, zegt gemeenteraadslid en fractieleider Stefaan Sintobin. “De kandidatuur van Marie als onderneemster toont aan dat het Vlaams Belang in Brugge een brede volkspartij is waar iedereen terecht kan: van arbeiders, gepensioneerden, bedienden tot zelfstandigen. En met de uitslag van de nationale verkiezingen in het achterhoofd hebben wij de ambitie om met Vlaams Belang de grootste partij van Brugge te worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier