NPE is klaar om het beleid zelf in handen te nemen in Pittem: “Communicatie en dienstverlening staan bij ons op één”

Met een ambitieus programma en een evenwichtige lijst wil NPE de strijd op 13 oktober aangaan. © Foto Jan
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Op vrijdagavond 13 september stelde NPE officieel haar kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober trekken. Met een lijst met heel wat nieuwe gezichten en een goed onderbouwd programma beweren ze klaar te zijn om het heft in eigen handen te nemen.

“Op 14 oktober 2018 hebben we in onze gemeente net geen geschiedenis geschreven door net niet de absolute meerderheid van CD&V te doorbreken”, steekt voorzitter en lijsttrekker Christophe Vancoillie van wal. “Onze uitgestoken hand om samen te regeren werd niet aanvaard, waarna we besloten om op een gedreven manier oppositie te voeren. Via de vele variapunten waren we op een gezonde manier kritisch en deden we voorstellen om zaken in onze gemeente te verbeteren. Helaas werd ons op een bepaald moment deze mogelijkheid voor een deel ontnomen door het sterk inperken van de variaronde, wat ons deed besluiten om eenmalig voltallig de gemeenteraad te verlaten. Door onze niet aflatende inzet hebben we ervoor gezorgd dat de al meer dan vijftig jaar regerende meerderheidspartij heeft moeten leren rekening houden met een sterke oppositie.”

Onderbouwd programma

“We willen op de ingeslagen weg verdergaan en hebben hiervoor een sterke en evenwichtige kandidatenlijst samengesteld. Ikzelf wordt lijsttrekker, met achter mij Nathalie Delmotte, Andres Vandewalle, Renzo Callant, Bart Verhelle en Petra Ide, allen mensen die hun sporen in de politiek al verdiend hebben. Vanaf plaats zeven komen met Jarne Vervaeke, Sofie Debusschere, Charlotte Hosten, Tristan Vincent en Tamara Dujardin enkele nieuwe gezichten aan bod. Op de plaatsen twaalf en dertien vinden we met Lisbeth Scherpereel en Annabelle Vanhaecke twee bekende gezichten terug, opnieuw gevolgd door twee nieuwe krachten: Thomas De Cuypere en Mark Roygens. Na hen komt met Kaat De Waele de vrouw met het grootste politieke hart en de lijst wordt geduwd door Rik Gelaude, de man met het warme hart en altijd luisterbereid.”

“We trekken naar de stembus met een ambitieus, goed onderbouwd programma, waarbij communicatie en dienstverlening op één staan. Nog te vaak horen we dat de mensen zich niet gehoord en onbegrepen voelen. Ook verkeersveiligheid staat voorop, waarbij we het huidige mobiliteitsplan opnieuw tegen het licht willen houden. Jeugd, sport, lokaal verenigingsleven, kwaliteitsvol leven en wonen zijn de volgende aandachtspunten, gevolgd door lokale economie, milieu en armoedebestrijding. Tenslotte willen we, ondanks het feit dat we absoluut verder willen als onafhankelijke gemeente, toch vooruitdenken en anticiperen op eventuele toekomstige fusies. Wij zijn er meer dan klaar voor om nu zelf het bestuur in handen te nemen. Met onze slogan ‘Jouw stem telt’ willen we de kiezer oproepen om zeker te gaan stemmen en benadrukken dat hij/zij bij ons zeker zal gehoord worden.”