Nieuwe Pannese partij KRACHT!G engageert zich voor een betere toekomst van alle inwoners

De ploeg van KRACHT!G voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Op 13 oktober 2024 kunnen de inwoners van De Panne en Adinkerke hun stem uitbrengen voor de nieuwe lijst KRACHT!G. Een open lijst van 21 kandidaten met de neuzen in dezelfde richting, die zich 100 % willen inzetten voor hun gemeente, ongeacht de politieke voorkeur.

KRACHT!G profileert zich als een nieuwe en krachtige beweging in Adinkerke en De Panne, met de ambitie om de toekomst van hun gemeente vorm te geven. De lijst is een mix van jeugdig enthousiasme, deskundige kennis, levenswijsheid en ervaring, maar één ding hebben de kandidaten gemeen: een goede werkethiek, waarmee ze samen een duidelijk beleid willen uitstippelen en doordachte keuzes maken. Alle leeftijden en verschillende maatschappelijke groepen van de bevolking van de De Panne-Adinkerke zijn vertegenwoordigd. Een aantal zetelende gemeenteraadsleden maken deel uit van de lijst. Opvallend zijn de namen van Johan en Hanne Blieck, vader en dochter. Lijsttrekker is het nieuwe gezicht van Hanne Blieck. Ze is jong (35), dynamisch, sociaal, sportief en hands-on. Ze kreeg de politieke microbe mee van haar vader Johan, gewezen schepen, provincieraadslid en huidig gemeenteraadslid.

Discipline

Hanne behaalde haar bachelordiploma bedrijfsmanagement – marketing en boekhouding. Ze kent de gemeente en haar werking door en door, want ze werkte er zo’n 8 jaar op de Dienst Facility. Ondertussen zet ze haar werkcarrière verder als directeur aankoop & overheidsopdrachten bij Brandweer Westhoek. Voor Hanne is financiële discipline een speerpunt voor een betere toekomst van haar gemeente: “Dat zal cruciaal zijn voor de uitvoering van elk ander beleidspunt”, verzekert ze. Nog twee bekende gezichten met al ettelijke jaren politieke ervaring op de teller: Sabine Van der Maelen, gemeenteraadslid en zaakvoerder van Lingerie Zazou, en Pol George, gemeenteraadslid, zelfstandige en bestuurder Dewaele vastgoedgroep. Hannes vader, Johan Blieck, gemeenteraadslid, zelfstandige, landbouwingenieur en uitbater landbouwbedrijf, duwt de lijst.

Voor iedereen

KRACHTIG! staat voor een doordacht gemeentebeleid. “We zetten ons in voor een betere toekomst voor alle bewoners, tweedeverblijvers, zelfstandigen, medioren, senioren, jeugd, gezinnen en bezoekers”, klinkt het. “Wij geloven in vooruitgang en solidariteit, en willen dat iedereen de kans krijgt om te groeien en bloeien in onze gemeente. KRACHTIG! wil de steunpilaar zijn van elke vereniging en activiteit. We willen een hechte gemeenschap creëren waar iedereen zich thuis voelt. Daarnaast zetten we ons in voor een dynamische, enthousiaste en ondernemende gemeente waar het hart van de inwoners centraal staat.”

Kennismaken met alle kandidaten van de lijst KRACHT!G kan via www.krachtig8660.be/nl/de-partij/onze-mensen/.