Nieuwe namen zorgen voor pak ervaring voor lijst TEAM8710: “Werken aan betere gemeente”

Frédéric Depypere, Ine Callens, Daisy Haydon en Filiep De Vos. © GF
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De nieuwe partij TEAM8710 maakt na Marijn De Vos, Natasha Coryn, Emy Verstraete en Marc Lambrecht nog vier kandidaten bekend van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. “Filiep De Vos, Daisy Haydon, Ine Callens en Frédéric Depypere willen hun bestuurservaring verder inzetten ten dienste van de gemeente.”

Filiep De Vos (63) uit Ooigem maakt al 18 jaar deel uit van het Wielsbeekse schepencollege, eerst als burgemeester, later als OCMW-voorzitter en de laatste zes jaar als schepen en vroeger bij CM. Hij is gehuwd met Carine Amerlynck en heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. “In mijn vrije tijd ga ik vaak fietsen of wandelen”, vertelt Filiep. “Ik steun volop de lijst met het oog op een sociaal Wielsbeke, waar samenwerking en luisteren naar elkaar belangrijk zijn. Ik stel daarnaast ook graag mijn jarenlange bestuurservaring ten dienste van de gemeente en de ambitieuze groep van TEAM8710. Zoals je kan zien, zetten we verder in op verjonging en vernieuwing. Ik moedig al enkele jaren mee de volgende generaties aan om actief deel te nemen aan de lokale politiek. Zij hebben de sleutel in handen om ervoor te zorgen dat Wielsbeke ook de komende decennia een fijne plek blijft om te wonen.”

Fietsverbindingen

Daisy Haydon (52) is afkomstig van Ooigem, maar woont al jarenlang in Sint-Baafs-Vijve. Zij is gehuwd met Filip Lippens en mama van Andreas, Anaïs, Esther en Heleen. Ze is schepen sinds 2015 en werkt daarnaast ook als leerkracht in basisschool De Vliegeraar. Ze is voorzitter van de harmonie Steeds Beter, bestuurslid van Basket Wielsbeke en bestuurder van de vzw André Demedtshuis. “Na tien jaar als schepen wil ik graag verder mee mijn schouders zetten onder een gemeente waar het aangenaam wonen is”, zegt Daisy. “Er staan heel wat grote openbare werken op stapel, die ik al jarenlang opvolg. Denk maar aan de veilige fietsverbindingen die er na heel wat voorbereiding eindelijk zullen komen op de Rijksweg tussen Wielsbeke en Oostrozebeke en in de Wakkensteenweg richting Wakken. En de voorliefde voor cultuur blijft natuurlijk. We moeten onze jongeren hier verder warm voor blijven maken.”

Ine Callens (31) uit Sint-Baafs-Vijve is de jongste vrouwelijke schepen ooit in Wielsbeke. Zij neemt dit mandaat op sinds 2023, nadat zij in 2021 voor het eerst gemeenteraadslid geworden was. Zij werkt als logopediste in een Kortrijkse school voor kinderen met autisme en gedragsproblemen. In haar vrije tijd is zij vrijwilliger bij Kazou. “Ik ben blij dat ik sinds 2023 mee vorm kan geven aan het jeugdbeleid in de gemeente. Originele activiteiten organiseren voor kleuters, lagere schoolkinderen en tieners, ontmoetingsmogelijkheden bieden voor onze jeugd, een luisterend oor kunnen bieden aan jongeren die het lastig hebben, het zijn maar enkele zaken waar we als gemeente mee het verschil kunnen maken. Als de inwoners dat willen, zou ik mij de komende jaren graag verder inzetten voor onze Wielsbeekse kinderen en jongeren.”

Betrouwbare politici

Ten slotte is TEAM8710-voorzitter Frédéric Depypere (45) opnieuw kandidaat. Hij is ruim 12 jaar politiek actief, gemeenteraadslid sinds 2019 en neemt sinds 2021 de functie van voorzitter van de gemeenteraad op. Frédéric is gehuwd met Elien Ostijn en papa van Anna-Lucia. Hij werkt bij chocoladebedrijf Barry Callebaut en is vrijwilliger en bestuurslid bij Rode Kruis Wielsbeke, als Mooimaker, als organisator van de Ooigemse Feesten en de Kersthappening. Hij is voorzitter van de schoolraad van basisschool Het Vlinderbos. “De inwoners van Wielsbeke verdienen betrouwbare politici die doen waarvoor ze verkozen zijn: de vragen van de mensen aanpakken en werken aan een betere gemeente”, zegt Frédéric. “Daar engageer ik mij voor. Veiligheid, verkeersveiligheid, een nette gemeente. Ook een bruisend verenigingsleven staat bij mij voorop.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier