Nieuwe lijst CASH-punten vergeet Machelen: “Enorm teleurgesteld dat er geen geldautomaat komt”

Burgemeester Simon Lagrange en cd&v-fractievoorzitter Marc Devlieger. (foto JF)
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Uitbater van CASH-punten Batopin maakte een lijst bekend met locaties die tegen eind 2025 nieuwe afhaalpunten zullen krijgen. Opvallende afwezige daarop is de deelgemeente Machelen. “We hebben er nochtans alles aan gedaan om eentje te krijgen”, zegt een teleurgestelde burgemeester.

Al in februari 2023 bracht fractievoorzitter voor cd&v en voorzitter van Okra Marc Devlieger een agendapunt op de gemeenteraad omtrent het verdwijnen van het laatste afhaalpunt van Machelen. Sinds ING er de deuren sloot, moeten Machelaars naar Olsene of Deinze om geld af te halen.

Het gemeentebestuur en Okra stelden alles in het werk om een CASH-punt van Batopin in Machelen te krijgen, maar tevergeefs. “We betreuren dit ten zeerste”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “Des te meer omdat we dit via de algemene lijst moesten vernemen. We ontvingen geen motivering waarom er geen CASH-punt komt. Volgens het protocolakkoord dat de regering afsloot met de banken zou er nochtans binnen de drie kilometer een afhaalpunt moeten zijn in Machelen en dat is niet zo. Er was zogezegd ook geen geschikte locatie, maar we hebben hen zelfs gratis een stuk openbaar domein bij de Guldepoort aangeboden.”

Ook Marc Devlieger is niet te spreken over de beslissing van Batopin. “Dit is een van de grootste ontgoochelingen van mijn carrière. In Machelen is een grote nood aan een afhaalpunt, voor veel mensen is de afstand naar Deinze gewoon te groot. Het leeft enorm hier. Er zijn echt nog heel wat mensen die digitaal niet zo handig zijn of geen smartphone hebben. Ik hoop dat dit een communicatiefout is of dat ze ons gewoon vergeten zijn. Als dit niet binnen een redelijke termijn opnieuw besproken kan worden, overweeg ik om te stoppen met de politiek.”

Het gemeentebestuur zal druk blijven uitoefenen bij de kabinetten van staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand en minister van Financiën Vincent Van Peteghem. (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier