Nieuwe generatie Vooruit-jongeren willen hun stempel drukken op de Harelbeekse politiek

Vlnr. Esther De Clercq, Connor Casier, Simon Lambrecht, Dominique Windels, Axel Mahieu en Sharka Piepers. © GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vooruit Harelbeke slaagde erin om vijf kandidaten jonger dan 25 jaar, waarvan 3 jonger dan 20 jaar, te strikken voor de verkiezingen in oktober. “Met de mooie plaatsen die de jongeren krijgen op de lijst tonen we dat er een sterk geloof is in de nieuwe generatie”, zegt huidig schepen Dominique Windels, die vanop de tiende plaats het ‘jongerenblok’ zal trekken. “Met mijn ervaring de jongeren mee op sleeptouw nemen tijdens de campagne.”

Dominique Windels (62) staat op plaats 10. Hij is al 12 jaar schepen, eerst als schepen van Welzijn, nu van Communicatie, ICT, Toerisme, Sport en Evenementen. “Ik ben blij dat deze gedreven groep jongeren hun eerste stappen in de lokale politiek zetten. Zij zijn namelijk onze toekomst.” Plaats 11 is weggelegd voor Simon Lambrecht (23). Hij heeft een bachelor Sociaal Werk en zit in zijn laatste jaar als student Politieke Wetenschappen. Een tijd geleden werd hij voorzitter van de Jongsocialisten regio Kortrijk. “Ik zet mij al jaren met passie in voor de jeugd: van Chiroleider tot jongerenadviseur bij de Vlaamse jeugdraad. Ik ben er helemaal klaar voor om Harelbeke nog socialer en kindvriendelijker te maken”, duidt Simon. Sharka Piepers (19) staat op plaats 12. Zij is student Politieke Wetenschappen en danst in haar vrije tijd op competitief niveau bij Dansschool Dursin. Haar focus ligt op belangrijke thema’s voor jongeren: hun mentaal welzijn, betaalbaar wonen en een divers Harelbeke waar iedereen zichzelf kan zijn. “Net zoals bij het dansen en als leidster bij de KSA wil ik mij nu ook met passie inzetten voor Harelbeke”, luidt het.

Een garde van jonge mensen met geweldige plannen voor onze toekomst staat klaar

Axel Mahieu (24) kreeg plaats 13. Hij studeerde Rechten en is nu bezig met zijn Baliestage. Axel wil vooral oog hebben voor een financieel gezonde stad, een breed vrijetijdsaanbod, behoud van open ruimte en natuur én meer ondersteuning van de (jongeren)verenigingen. Esther De Clercq (18) staat op plaats 14. Zij heeft haar eerste jaar als student Rechten achter de rug en wil zich inzetten voor een Harelbeke waar iedereen, ongeacht afkomst en van jong tot oud, goede zorg krijgt en kan wonen in een prettige, groene en veilige buurt. “Ik wil dat iedereen zich thuis voelt in Harelbeke, zodat we in elke wijk en straat eenzaamheid kunnen bestrijden”, zegt ze. Bavikhovenaar Connor Casier (18) heeft plaats 7 voor de Provincie. Hij werd als 11-jarige verkozen als kinderburgemeester van Harelbeke. “Een garde van jonge mensen met geweldige plannen voor onze toekomst staat klaar. Ze moeten enkel nog gehoord worden en ik ben erg tevreden dat Vooruit Harelbeke hierbij het goede voorbeeld toont”, aldus schepen Windels.