Nick Verwimp zetelt als onafhankelijk raadslid in Blankenberge
Nick Verwimp (46) keert na drie jaar terug naar de gemeenteraad van Blankenberge, maar wel als onafhankelijke: zetelen voor N-VA wil hij niet meer.
Verwimp scoorde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 317 voorkeurstemmen maar liet zijn zitje in de gemeenteraad aan hem voorbijgaan. “Op de dag van de verkiezingen ben ik uit onvrede een pint gaan drinken bij de verliezers: ik kon er mij ideologisch onmogelijk mee verzoenen dat mijn partij toenadering zocht met Vooruit – toen nog SP.A – en CD&V. Een stad als Blankenberge, die een pak zelfstandigen telt, is sowieso veel meer gebaat bij een rechts-liberale ploeg”, zegt hij.
Ik had het echt wel gehad met de persoonlijke vetes. Die komen de burger niet ten goede
Bovendien voelde Verwimp zich zelf ook niet meer goed in zijn vel bij de Blankenbergse N-VA. “Onze standpunten liggen veel te ver uiteen. Ik ben bijvoorbeeld wél voorstander van een ondergrondse parking op de Grote Markt, en ik zag ook de meerwaarde van die ecogolf op De Sol. Ik ging kortom op té veel punten niet akkoord met het beleid van N-VA, en daarnaast had ik het echt wel gehad met de persoonlijke vetes. Die komen de burger niet ten goede.”
Luis in de pels
Voortaan gaat Verwimp daarom als onafhankelijk raadslid zetelen. “Als onafhankelijk raadslid wil ik graag opnieuw mijn steentje bijdragen op lokaal niveau. De luis in de pels zijn, in plaats van altijd ja te moeten knikken”, klinkt het. Verwimp zetelde ook zes jaar in de provincieraad. “Eigenlijk ben ik oorspronkelijk afkomstig van Geel, maar mijn roots liggen wel degelijk in Blankenberge: mijn overgrootouders hadden een hotel in de Weststraat.”
Verwimp stapt in de gemeenteraad als eerst gerangschikte opvolger voor Patrick De Meulenaere, die het zelf ook niet meer kon vinden met de N-VA. “Op nationaal niveau, maar ook lokaal: ik kon echt niet overweg met Dumery’s eigenzinnige manier van politiek voeren en de manier waarop de afdeling hier geleid wordt. Daarnaast vind ik dat ze het een beetje al te gemakkelijk uit handen gegeven hebben”, aldus De Meulenaere.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier