N-VA Zedelgem stelt volle kieslijst met 27 kandidaten voor: “Inhoudelijk het verschil maken”

De 13 heren en 14 dames zijn een diverse groep van ervaren gezichten en nieuwe krachten, van jong tot oud, die elk met hun eigen kennis en ervaring, samen hun schouders willen zetten onder een toekomstgericht, veilig en welvarend Zedelgem. © HV
Redactie KW

Een maand voor verkiezingsdag 13 oktober maakt ook N-VA Zedelgem haar voltallige kandidatenlijst bekend. Niko Larock is lijsttrekker, gevolgd door raadslid Ann Pattyn en Emma Casteleyn van Jong-N-VA. Femma Zedelgem-voorzitster Annie Van Steelant duwt de lijst met 27 kandidaten, die staan voor een andere politieke stem in de gemeenteraad.

Na Team Burgemeester en Vlaams Belang heeft ook N-VA Zedelgem een volledige lijst met 27 kandidaten klaar voor de lokale verkiezingen. De 13 heren en 14 dames zijn een diverse groep van ervaren gezichten en nieuwe krachten, van jong tot oud, die elk met hun eigen kennis en ervaring, samen hun schouders willen zetten onder een toekomstgericht, veilig en welvarend Zedelgem. “Van ondernemers tot vrijwilligers, sportievelingen en cultuurdragers: elk van hen brengt een unieke expertise en passie mee om onze gemeente naar een hoger niveau te tillen”, klinkt het.

Vijf speerpunten

N-VA Zedelgem trekt naar de stembus met niet zozeer veel affiches, maar wil als stem vooral inhoudelijk aan de Zedelgemnaars tegemoet komen. Hun programma van vijf speerpunten vloeide voort uit een enquête en luisterende oren, waarmee ze voor een bestuur met betrokkenheid en inspraak willen staan. De andere vier zijn: duurzame mobiliteit voor iedereen, sterke voorzieningen voor jeugd en sport, ondersteuning voor de lokale economie, en zorg en samenhang.

N-VA Zedelgem-voorzitter Niko Larock trekt de lijst, die een mix uit de vier deelgemeenten is. Huidig gemeenteraadslid Ann Pattyn prijkt op de tweede plaats. Ook uit deelgemeente Zedelgem komen Bernd Ramandt, Gudrun Buyse, Marie-Jeanne Clarisse, Dirk Cleenwerck, José Tordoir, Sil Cordier, Christophe De Ruwe, Kathy Ottoy, Sofie Neels en lijstduwer Annie Van Steelant. Emma Casteleyn staat als voorzitter van Jong N-VA Zedelgem op plaats drie. Net als Sarah Finet, Maxime Dewulf, Caroline De Laere, Kristof Vandierendonck en Danny Meulemeester komt zij uit Veldegem. Uit Aartrijke komen Fangio Vierstraete, Sabine Dehullu, Gwenny Eeckhout en Thomas Goyvaerts. Uit Loppem Johan Cloet, Ilse Callewaert, Renild De Vreese, Mieke Grootaert en Wily Plovie. Onder de slogan ‘Thuis in Zedelgem’ zetten ze zich allen in voor ‘een warm, bruisend en betrokken Zedelgem waar elke inwoner zich thuis voelt’. (HV)