N-VA Torhout heeft lijst helemaal rond

De lokale N-VA-kandidaten op enkele verontschuldigden na. © JS
Redactie KW

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar N-VA heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober helemaal rond. Met in extremis enkele verschuivingen op de tabel en een aantal bijkomende kandidaten. Ook het programma ligt intussen vast. Met als slogan ‘Thuis in Torhout’.

“In ons programma staan zo’n 100 punten, verdeeld over zeven thema’s”, zegt lijsttrekker Eva Maes. “Daarmee richten we ons heel concreet tot de gezinnen, de ondernemers, de verenigingen en alle mensen die extra steun nodig hebben. Zo kan iedereen zich écht thuis voelen in onze stad”.

Site Thor staat voorop

De N-VA-kandidaten gingen op de foto aan de site Thor in de Industrielaan. “Dat is niet toevallig”, vervolgt Eva. “Op dit domein en in de onmiddellijke omgeving ervan staat de komende jaren heel wat te gebeuren. De site Thor moet een invulling krijgen en de toekomst van het nabijgelegen zwembad wordt onder de loep genomen. Dit alles moet ook netjes aansluiten met de site van zaal De Mast. Heel wat speerpunten en principes uit ons programma zijn nuttig om deze projecten tot een goed einde te brengen.”

Prioriteiten voor N-VA zijn gezonde financiën, een goede ruimtelijke ordening, veiligheid en een bloeiende lokale economie.

Eva: “Een gezonde financiële huishouding is de ruggengraat van een sterke stad. We streven naar een duurzaam en verantwoord financieel beleid, waarbij we oog hebben voor zowel de korte als de lange termijn. Onze focus ligt op het in balans houden van de begroting, zonder daarbij noodzakelijke investeringen in infrastructuur te verwaarlozen. We zullen transparant zijn over onze keuzes en willen een eerlijke verdeling van de middelen, zodat elke euro goed besteed wordt.”

De 27 N-VA-kandidaten

Dit is de uiteindelijke N-VA-lijst: 1. Eva Maes, 2. Bert Seurynck, 3. Inge Perquy, 4. Dylan Volckaert, 5. Charles Hollevoet, 6. Dylan Bauwens, 7. Veerle Vandewiele, 8. Nick Vanmassenhove, 9. Ellen de Brabander, 10. Luc De Ridder, 11. Zite Fraeyman, 12. Jasper Vangheluwe, 13. Sita Kadel, 14. Fatima Abdoukhalikova, 15. Heidi Vercruysse, 16. Martijn Rogiers, 17. Chantal Deduytsche, 18. Francky Vanbesien, 19. Joyce Geerolf, 20. Frank Arnou, 21. Marina Denoo, 22. Valerie Dick, 23. Joeri Tyteca, 24. Henk Vansteelandt, 25. Mike Verhaeghe, 26. Jo Vlieghe, 27. Steve Becelaere.

(JS)