N-VA Staden komt niet op bij gemeenteraadsverkiezingen: “Nog niet klaar voor”

Beeld van gemeenteraad met rechtsonder N-VA-raadslid Jan Depla. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen ontbreekt N-VA op het Stadense stembiljet. De lokale afdeling wil eerst werk maken van de verdere uitbouw van de partij.

Op zondag 13 oktober is het opnieuw tijd om te stemmen, deze keer voor het lokaal bestuur van je gemeente of stad. Al is er voor het eerst geen stemplicht. Zoek in Staden niet naar N-VA, de lokale afdeling meldt dat de partij niet deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen.

“Na twaalf jaar deelname aan het bestuur van de gemeente, waarvan zes jaar bij de meerderheid en zes jaar in de oppositie, en na een consultatieronde met de huidige leden werd beslist om eerst verder werk te maken van de uitbouw van onze plaatselijke afdeling”, klinkt het bij voorzitter Wim Crabbe, gemeenteraadslid Jan Depla en secretaris Marc Bogaert.

Gespreksavonden

“De voorbije jaren organiseerden we tal van initiatieven zoals gespreksavonden met Sander Loones, Theo Francken of Mathias Diependaele. We hebben met de afdeling steeds de ambitie gehad om goed werk te leveren, in het verleden en ook in de toekomst. Zeker ook bij eventuele deelname aan de plaatselijke verkiezingen.”

“Maar momenteel is de afdeling er nog niet klaar voor. Vandaar dat werd beslist om niet op te komen en eerst verder werk te maken van de uitbouw van onze afdeling.”