N-VA Oudenburg stelt 21 kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “Een mix van nieuwe mensen en ervaren rotten”

Op de Vlaamse feestdag keurden de leden van N-VA de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen goed. Op de foto zien we de kandidaten met in het midden lijsttrekker Marc Gilliaert. Melissa Deschacht, Veerle Vanden Auweele en Karina Vyvey ontbreken. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Vorige donderdag, op de Vlaamse feestdag, stelde N-VA haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor. “Het is een mix geworden van nieuwe mensen en ervaren rotten uit de partij”, zeggen lijsttrekker Marc Gilliaert en lijstduwer Stijn Jonckheere.

N-VA stelde als eerste partij haar lijst voor de gemeenteraadverkiezingen voor. De partij kon een volledige lijst voorstellen met veel nieuwe gezichten en bekende kandidaten.

Opstelling van de lijst

De lijst ziet er als volgt uit: 1. Marc Gilliaert, 2. Rita Hoste, 3. Anthony Verlée, 4. Melissa Deschacht, 5. Mathias Grauwet, 6. Chris Christiaen, 7. Philippe Verhelst, 8. Hilde Stroom, 9. Henk Jonckheere, 10. Daisy Decoene, 11. Ann Duflou, 12. Robert (Bob) Stevens, 13. Veerle Vanden Auweele, 14. Liliane Daems, 15. Frans Denys, 16. Christine Smets, 17. Marnix Dierendonck, 18. Philippe Châtelain, 19. Johan Vanhecke, 20. Karine Vyvey, 21. Stijn Jonckheere. De nieuwe kandidaten werden eerder al voorgesteld. De partij zet vijf van hen die ook op de lijst stonden voor de verkiezingen van 2018, nog eens op het voorplan. Robert (Bob) Stevens (77) was militair bij de luchtmacht. Na zijn pensionering gaf hij nog les. Bob is een van de bestuursleden van kunstkring Roderick. Hij is getrouwd, vader van drie kinderen en opa van vijf kleinkinderen. Liliane Daems (76) is de partner van Roger Antierens. Ze is een boekenfanaat en reizen is haar grote passie. Ze hoopt haar steentje te kunnen bijdragen bij het verdere evolueren van Oudenburg. Frans Denys (82) was leraar elektromechanica. Hij heeft grote belangstelling voor documentaires en geschiedenis. Frans is een fietsfanaat en organiseert jaarlijks een fietsvakantie met vrienden. Daisy Decoene (58) werkt als logopediste en medewerker van de woon- en leefwerking in Sint-Monica Oostende. Haar hobby’s zijn lezen, pottendraaien en wandelen. Johan Vanhecke (69) was zelfstandige en baatte vele jaren Huis Vanhecke in de Hoogstraat uit. Johans bezorgdheid gaat naar een veilig Oudenburg waar het aangenaam om wonen is.