N-VA Middelkerke stelt volledige kandidatenlijst voor: “We gaan er een positieve campagne van maken”

Met de slogan ‘Samen.Voor.Testerep’ verwijst N-VA Middelkerke naar het mythische eiland en schiereiland Testerep, tussen Oostende en de IJzer monding, waar duizend jaar geleden de dorpskernen van de gemeente Middelkerke ontstonden. © GF
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Lijsttrekker Marc Descheemaecker mocht enkele weken geleden al een hele resem kandidaten voorstellen aan het publiek. Op 16 augustus maakte N-VA Middelkerke alle 25 namen van haar kandidaten bekend voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Opvallend is dat er naast zeventien N-VA-kandidaten ook acht onafhankelijke kandidaten zich engageren op deze breed gedragen lijst. Naast dokter Linda De Witte, activist Marc Maertens en horeca-ondernemer Mathieu Vandendriessche vallen ook activiste Isabelle Sanders, oud-militair Andre Loosen, Tamara Rosseel en Wim Donnay op als onafhankelijke kandidaat. Een krachtig signaal komt hier van Manu Beeckmans als MS-patiënte en vrijwillig medewerkster Spoed AZ Damiaan.

Sterke vrouwen

Opvallend zijn trouwens de sterke vrouwen op de N-VA-lijst . Sandra Plaetevoet en Pascale Huart waren al langer bekend. Nu voegen ook Mieke Tavernier-De Bruyker , Isabelle Humblet, Nadine Van Waeyenberg, Chrisje De Laet en Claudine Cardijn zich bij de kandidaten.

Een nieuwe opvallende naam is die van Koen Dierendonck, die uitermate goed de toeristische sector kent. De jongste kandidaat op de lijst is de 23-jarige Yerben Knockaert, die zijn eerste stappen in de politiek zet. Glen Niville, Geert Godderis, Kurt Knockaert, Brigitte Bauwens en Georgi Uriadmkopeli waren reeds zeker van hun deelname.

Nieuw hervonden enthousiasme

Lijstaanvoerder Marc Descheemaecker, afdelingsvoorzitter Jamie Blancke en ondervoorzitter Jan Gebbert overschouwen alles met een grote glimlach. “Een paar mensen dachten dat N-VA veroordeeld was tot een onvolledige lijst, maar niets is minder waar. Nationaal gaat het N-VA voor de wind en ook lokaal is er een breed gedragen en nieuw hervonden enthousiasme. We gaan er een positieve campagne van maken, we komen op ‘Samen.Voor.Testerep’, niet tegen iets of iemand”.

Toch is de ervaren bedrijfsleider in Descheemaecker ook bezorgd. “De hoge schulden van de gemeente vragen om een voorzichtige lange termijn aanpak”, klinkt het.