N-VA heeft lijst voor verkiezingen klaar

N-VA Kortemark trekt naar de kiezer met 21 kandidaten, waarvan 15 nieuwkomers. Veerle Vanslembrouck uit Handzame trekt de lijst. © JDK
Redactie KW

N-VA Kortemark trekt op 13 oktober naar de kiezer met 21 kandidaten, waarvan 15 nieuwkomers. In 2018 kreeg de partij twee zitjes in de gemeenteraad, maar sinds oktober 2020 zetelt Veerle Vanslembrouck nog alleen in de raad voor de N-VA. Na 13 oktober hoopt Veerle op een deelname aan de meerderheid.

Tijd en geld bespaard

“Zes jaar lang hebben we met N-VA constructief aan politiek gedaan”, vertelt lijsttrekker Veerle Vanslembrouck. “Zo zijn we tussengekomen bij het fietspad in de Koekelarestraat en bij het RUP Staatsbaan. Beide zaken hebben tijd, maar vooral geld bespaard. Heel wat ideeën die door onze partij op de gemeenteraad naar voren werden geschoven, werden later gerealiseerd. Denken we maar aan het kruispunt in Handzame, de fietsstraten aan de scholen, het bestrijden van de Aziatische hoornaar en de nood aan een hondenlosloopweide. Toch is er nog heel wat dat we gerealiseerd willen zien. Zo moet de straatverlichting ’s nachts opnieuw blijven branden en moeten er veiligheidscamera’s geplaatst worden aan het station en aan de Krekemeersen. Er moet een groter aanbod kinderopvang komen en er moet voldoende aanbod zijn voor onze jeugd.”

Huisdieren

“Onze Kortemarkse jongeren moeten zorgeloos kunnen opgroeien en als er zich problemen voordoen bij jeugdhuizen, moet dit meteen worden aangepakt. N-VA Kortemark wil oog hebben voor mensen die leven in armoede en eenzaamheid. Zij moeten nog meer ondersteund en begeleid worden. Ook onze huisdieren mogen zeker niet vergeten worden, zo denken we aan meerdere hondenlosloopweides, maar ook aan voedselbanken voor huisdieren. Veel mensen die het financieel moeilijk hebben en eenzaam zijn, trekken zich op aan het gezelschap van hun huisdieren en dit mag niet ten koste gaan van zichzelf. We zetten liever in op meerdere kleine projecten waar iedereen beter van wordt, in plaats van op prestigeprojecten. We zijn van plan om constructief verder te werken en liefst vanaf 2025 vanuit de meerderheid”, besluit Veerle. (Jeffrey Dael)