N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen

Patrick Claerhout, Célestine Vandeputte, Alec Desmet, Evelyne Callens en Liz Dujardin (Carine Haezebrouck)
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Met nog precies een maand te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024, presenteert N-VA Harelbeke haar top 5-kandidaten. De lijst combineert ervaring, ondernemerszin en jong talent, en weerspiegelt de ambities van de partij om Harelbeke nieuw leven in te blazen, aldus N-VA.

Patrick Claerhout, ondernemer op pensioen, voormalig schepen en sinds 2012 gemeenteraadslid, neemt de eerste plaats op de N-VA-lijst in. Claerhout is een politiek zwaargewicht met de meeste ervaring en dossierkennis binnen de partij.

Naast Patrick worden nog twee andere ondernemers naar voren geschoven: Evelyne Callens (plaats 4, red.), zaakvoerster van elektrozaak Vercruysse in Hulste en actief bestuurslid van Markant Hulste en het handelscomité Harelbeke, en Liz Dujardin (plaats 5, red.), zaakvoerster van het bedrijf Callewaert in Harelbeke. Beide vrouwen combineren hun ondernemerschap met een frisse politieke blik en gedrevenheid.

Focus op jong talent

N-VA Harelbeke kiest voor vernieuwing door jong talent een prominente plaats te geven. Célestine Vandeputte (24 jaar) staat op plaats 2, gevolgd door Alec Desmet (27 jaar) op plaats 3. “We willen vernieuwing brengen in de stad door de stem van de jeugd luid te laten weerklinken”, zegt Claerhout. “Met een frisse blik en nieuwe ideeën streven we naar een doordacht beleid dat focust op de kerntaken en aansluit bij de behoeften van elke Harelbekenaar.”

Patrick benadrukt het belang van verjonging: “Onze jongeren schuiven we bewust naar voren. Zo staan er maar liefst zes twintigers op onze lijst. Dat maakt me trots en geeft me vertrouwen voor de toekomst.”

Een diverse ploeg

De kandidatenlijst van N-VA Harelbeke is een mix van vaste waarden en nieuwe gezichten, met een sterke vertegenwoordiging uit alle deelgemeenten. Maar liefst elf kandidaten komen uit Hulste, Bavikhove of Stasegem. “Met deze gevarieerde groep willen we een breed draagvlak creëren en een beleid voeren dat elke Harelbekenaar ten goede komt”, besluit lijsttrekker Patrick Claerhout. “Na zes jaar constructieve oppositie zijn we vastbesloten mee te besturen. We hebben de ervaring, de ideeën en de mensen om het verschil te maken voor onze stad.”

Dit is de volledige lijst:

1. Patrick Claerhout (67 – Hulste)

2. Célestine Vandeputte (24 – Bavikhove)

3. Alec Desmet (27 – Harelbeke)

4. Evelyne Callens (51 – Harelbeke – Hulste)

5. Liz Dujardin-Callewaert (44 – Bavikhove)

6. Brecht Vandeburie (42 – Harelbeke)

7. Justine Pillaert (30 – Harelbeke)

8. Niko Tanghe (45 – Stasegem)

9. Laurens Goeminne (27 – Stasegem)

10. Pieter-Jan Vangheluwe (33 – Stasegem)

11. Carla Adams (57 – Hulste)

12. Thomas Gailliaert (29 – Harelbeke)

13. Malwina Ksiezniakiewicz – Bauwens (37 – Stasegem)

14. Lindsy Steelant (40 – Harelbeke)

15. Jos Coudyser (62 – Harelbeke)

16. Martine Cnudde (58 – Bavikhove)

17. Emma Debaere (22 – Harelbeke)

18. Greta Vermandere (71 – Stasegem)

19. Koen Destoop (29 – Harelbeke)

20. Jan Van Coile (74 – Harelbeke)