N-VA Damme trekt met ambitie naar de kiezer: “We willen absoluut besturen”

De Damse N-VA-lijst. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

N-VA trekt opnieuw met gemeenteraadslid Jan Van Meirhaeghe naar de Damse kiezer. Met voormalig CD&V-schepen Eveline Van Quekelberghe als lijstduwer en ondernemer en voetbalman Jo Wallaert als nieuw gezicht op plaats drie, toont de partij zich ambitieus. “We gaan resoluut door deelname aan het beleid.”

De Damse N-VA-lijst wordt dus opnieuw getrokken door Jan Van Meirhaeghe, sinds 2012 gemeenteraadslid in Damme en provincieraadslid. Van Meirhaeghe was van 1987 tot en met 2022 actief als orthopedisch chirurg in het AZ Sint-Jan in Brugge en is actief bestuurslid van diverse medische en Vlaamsgezinde socio-culturele verenigingen. Gemeenteraadslid Lut Anseeuw, een gepensioneerd maatschappelijk werkster in het revalidatiecentrum van AZ Alma Sijsele staat op plaats twee. Een opmerkelijke nieuwe naam op plaats drie is Jo Wallaert. De man is ondernemer in het familiebedrijf Walfrabouw in Sijsele en geniet grote bekendheid in voetbalmiddens als ondervoorzitter van KFC Damme, nota bene de voetbalvereniging waarvan voorzitter Vincent Goemaere nu voor cd&v+ opkomt. Dat voormalig cd&v-schepen Eveline Van Quekelberghe de lijst duwt, maakten we in deze krant al eerder bekend. “Door N-VA te steunen en de lijst te duwen geeft Eveline het positieve signaal dat het nu echt tijd wordt voor verandering in Damme. Met Eveline en met Jo Wallaert zorgt N-VA voor twee ondernemende sterkhouders die garant staan voor meer transparantie en zeker voor meer daadkracht, want dat is wat het bestuur van Damme nodig heeft”, zegt Jan Van Meirhaeghe. “We mikken resoluut op een deelname aan het beleid.”

Kandidaten

Op de lijst staan in volgorde ook nog opvoeder Nick Laridon, B&B-uitbaatster Lina Moulaert, dossierbeheerder en strandredder Cedric Devos, HR manager op rust Patricia Richir, elektrotechnicus Henri Bauwens, juwelier Igor Lardinois, revalidatiearts An Bouwen, vastgoedmakelaar op rust Jean-Paul Morre, huisvrouw Nicole Verlinde, kleuterleidster op rust Regina Beuckels, buschauffeur Jozef Proot, zorgkundige Valerie Cattoor, huisvrouw Vera Van Den Bossche, horecamedewerker Els De Neve, horeca-uitbater Philip Vanhaecke, huisvrouw Catherine De Brabandere en ondernemer Wim Rammeloo.