Mogelijk toch nieuwe sportvloer voor sportzaal Rethorica in Alveringem: “Krijgen we subsidies, dan doen we het!”

Het laatste jaar dat we het Alveringemse schepencollege in de huidige constellatie zien: Jacques Blanckaert, Gerard Liefooghe, Karolien Avonture, Johan Albrecht en Sylvie Thieren op een foto van even terug. © AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Ook in Alveringem is de legislatuur is haar laatste jaar ingegaan. Wat mag de burger nog verwachten, vroegen wij aan de bestuurscoalitie Gemeentebelangen-CD&V. Mogelijk komt die nieuwe vloer er in sportzaal Rethorica alsnog. “Vangen we subsidie, dan doen we het”, zegt burgemeester Gerard Liefooghe.

Johan Albrecht blaast wanneer wij hem vragen wat hij in zijn laatste jaar als schepen nog zou willen afwerken. Hij is behoorlijk negatief omdat het niet meer klikt met partijgenoten Liefooghe en Avonture, maar hij somt de noden op die hij ziet.

“Laat me beginnen bij sportzaal Rethorica. Het dak en de verlichting zijn vernieuwd en de zaal is geïsoleerd. Tot daar het goede nieuws. De sportvloer is 30 jaar oud, wordt elke dag gebruikt en is al op meerdere plekken beschadigd. Die vloer mag enkel met sportschoenen betreden worden, maar daar wordt vaak niet naar gekeken. Er is een systeem van tapijten, maar dat is niet meer van deze tijd. Ze zitten vol stof en worden nooit gereinigd. Niet simpel trouwens om tapijten van 25 meter op vier te laten reinigen! Ik pleit voor een multifunctionele sportvloer waarop je geen tapijten meer moet leggen. Ik weet dat er vraag is naar extra kleedruimte, omdat de huidige ruimte beperkt is. Uitbreiden binnen het bestaande gebouw is echter niet mogelijk. Ik denk dus dat hier de zaken zullen moeten blijven zoals ze zijn.”

Achterbuurt

“Op vlak van patrimonium moeten we een tandje bijsteken. De jeugdsite heeft dringend een opknapbeurt nodig. De luifels en houten ramen moesten al lang geolied zijn. Het hout is aan het rotten door een gebrek aan onderhoud. De vensters op de gang in de gemeentezaal van Leisele zijn uit de ramen aan het vallen. Tot slot moeten we het ook even hebben over de gemeentelijke site in de Oude Fortemstraat. De loodsen en het woonhuis zijn nu twee jaar afgebroken en het is één vuile boel. Ik noem het de achterbuurt van Alveringem. Hopelijk krijgt al wat ik net opgenoemd heb met de komst van een directeur Omgeving een gunstig gevolg!”

“De jeugdsite heeft dringend een opknapbeurt nodig” – schepen Johan Albrecht

Burgemeester Liefooghe vindt dat zijn schepen wat meer positivisme aan de dag mag leggen. “Ik hoor op het gemeentehuis dat een nieuwe sportvloer mogelijk kans maakt op subsidie. Vangen we die, dan doen we het! We kijken inderdaad uit naar de komst van een directeur Omgeving die de herinrichting van de gemeentelijke technische site in de Oude Fortemstraat moet voorbereiden en uitwerken”, vertelt de Alveringemse burgervader.

Gemeenteschool

Gerard Liefooghe zegt voorts dat hij dit jaar verder werk maakt van waterveiligheid in Stavele en Leisele, de herinrichting van het kruispunt Hondspootstraat-Krombekestraat in Stavele, een extra voetpad aan de vrije basisschool in Alveringem en de milieuvriendelijke verbouwing van de gemeenteschool waar de schop op maandag 26 februari in de grond gaat.

Team Welzijn

Schepen van Sociale Zaken Karolien Avonture wil dit jaar met diverse medewerkers een team Welzijn opstarten. “Dat moet kleine projecten binnen het lokaal bestuur organiseren of ondersteunen. Voorbeelden zijn complimentendag voor het personeel, de 10.000 stappenchallenge, het planten van een tuutjesboom in de paasvakantie, pakketjes voor mondhygiëne voor de scholen, enzovoort. Team Welzijn kan ook instaan voor het wegwijs maken van mensen met allerhande vragen rond welzijn. En de sterretjesweide op de begraafplaats moet nog worden aangekleed.”

Schepen Jacques Blanckaert op zijn beurt zegt dat een goed onderhoud van gemeentelijke wegen en een oplossing voor de wateroverlast in Stavele en Leisele voor hem prioritair zijn, ook in dit laatste jaar. “Een goede zaak is ook de aanleg van een fietspad tussen Leisele en ’t Klein Leisele dat in voorbereiding is.”

De Snoek

Schepen Sylvie Thieren tot slot plant opnieuw ‘de Zomer van Alveringem’, wil dit jaar de UiTPAS uitrollen, zegt dat de bib digitaal gaat met het uitlenen van e-boeken en wil de verdere professionele uitbating van het Izenbergse openluchtmuseum actief ondersteunen. “En indien de eigenaar dat wenst – want we horen niets meer van hem – kunnen we ook de gesprekken opstarten omtrent de site van de Snoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier