Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor

De ploeg van Lokaal Liberaal werd voorgesteld. © SB
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Lokaal Liberaal stelde zondagochtend haar lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Roeselare draait goed, maar het kan nog beter. Met lef, durf en frisse ideeën hopen we straks ons zetelaantal te verdubbelen”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Piet Delrue.

Er waait een nieuwe wind bij de Roeselaarse liberalen. Zondagochtend stelde lijsttrekker en huidig schepen van onder andere sport de 39 kandidaten voor. “Een mooie groep enthousiastelingen, van overal in de stad, van elke leeftijd en met verschillende achtergronden en bezigheden”, aldus Piet Delrue. Dertien mensen stonden in 2018 op de lijst van Open VLD, 26 zijn nieuw. “We hebben vier tieners, maar met Gilbert Vantomme ook een 80-plusser.” Schepen Piet Delrue en gemeenteraadsvoorzitter Liselot De Decker prijken helemaal bovenaan de lijst. “Mijn ambitie is om straks schepen te worden”, aldus De Decker. Opvallende nieuwkomers daar zijn Gerdi Casier, deze legislatuur gemeenteraadslid voor Vooruit, op plaats drie en ondernemer Cédric Decaestecker op zes. Daarnaast zijn er nog verschillende andere nieuwkomers. Alexander Cousséé is uitbater van sfeercafé d’Armoe. Leen Froyman – D’Hose is de mama van Stephanie D’Hose die de voorbije vier jaar voorzitster was van de senaat. Laura De Koster richtte onlangs haar eigen advocatenkantoor op.

10 prioriteiten en 100 acties

Lokaal Liberaal trekt met een duidelijk plan naar de kiezer. “We hebben tien prioriteiten met honderd acties die we in de eerste 1.000 dagen van de volgende legislatuur willen uitvoeren en in gang zetten”, aldus Piet Delrue. Zo ijvert Lokaal Liberaal voor de uitbreiding van de politiepost op het Stationsplein. “Ook een verbinding tussen het Sterrebos en het Bergmolenbos en bijkomende parkings nabij de zuidelijke invalswegen vinden we belangrijk.” Lokaal Liberaal wil in het centrum ook een shoponthaal creëren.

Dit zijn de kandidaten van Lokaal Liberaal. 1.Piet Delrue 2.Liselot De Decker 3.Gerdi Casier 4.Marco Lombaert 5.Thomas Maes 6.Cedric Decaestecker 7.Caroline Vanroose 8.Adriana Vainer 9.Sarah Staelens 10. Alexander Coussée 11.Leen Froyman -D’Hose 12.Peter Berghman 13.Gregory Depoorter 14.Annelies Volckaert 15.Robin Walleghem 16.Saskia Depoortere 17.Navay Durie 18.Louise Delrue 19.William Vyncke 20.Isabel Gruwez 21.Thierry Bogaert 22.Mario Destoop 23.Inge Borry 24.Laura De Koster 25.Joren Moerman 26.Elke Sourie 27.Luc Lebon 28.Nathalie Dedier 29.Broos Vyncke 30.Luc Wallays 31.Patrick De Decker 32.Oiheba Bensaad 33.Graciana Dudek 34.Lauredana Bud 35.Nienke Verbeure 36.Dave Verbeure 37.Gilbert Vantomme 38.Tine Loosvelt 39.Belinda Eelbode.