Lokaal Liberaal Roeselare verrast met onafhankelijke kandidaten: “Positieve keuze voor een bruisend en inclusief stadsproject”

De partij van de Roeselaarse liberalen krijgt vorm. © GF
Redactie KW

Gerdi Casier en Saskia Depoortere, beiden voorheen actief bij Vooruit, sluiten aan bij de Roeselaarse liberalen. “Een positieve keuze voor een bruisend en inclusief stadsproject”, aldus Gerdi en Saskia.

Lijsttrekker Piet Delrue is enthousiast: “We hebben een mooie groep kandidaten, vol ideeën om onze stad nóg beter te maken: veilig, ondernemend en bruisend. Met enkele onafhankelijken op de lijst tonen we dat velen onze liefde voor de stad mee willen uitdragen. Samen werken aan Roeselare.” Ook Thomas Maes, lid van het bijzonder comité en daar bezig met sociaal rechtvaardig beleid, juicht de komst van Gerdi en Saskia toe.

“Vooral onze wil om van Roeselare een hippe, bruisende en warme plek te maken willen we mee realiseren” – Liselot De Decker

Saskia Depoortere werkt als teamcoach bij INOA (voorheen Sint-Idesbald) en is begaan met samenleven, jeugd en gelijke kansen. Gerdi Casier, bekend als directeur van de Spanjeschool-De Tassche, heeft veel ervaring in het onderwijs en liet als gemeenteraadslid al vaak van zich horen in de debatten rond mobiliteit en stadsontwikkeling.

Volgens Liselot De Decker, gemeenteraadsvoorzitter en nummer twee bij Lokaal Liberaal is het begonnen met een babbel over de verkiezingen in Nederland. “Daar heb je twee liberale partijen, VVD en D66. De ene economisch rechts, de andere sociaalliberaal. Zo kwam naar boven dat Gerdi en Saskia zich hierdoor echt wel aangetrokken voelen. Het is puur organisch gegroeid. Vooral onze wil om van Roeselare een hippe, bruisende en warme plek te maken willen we mee realiseren”, aldus Liselot.

Ambitie

Er volgt trouwens nog een naam in deze reeks. Het blijft de ambitie van de liberalen om het aantal zetels te verdubbelen. De onafhankelijke kandidaten komen naar buiten onder de noemer ‘Durf Lokaal Liberaal’. Piet Delrue: “Deze beweging zal ook na de verkiezingen blijven bestaan. Onze trein is vertrokken.” Gerdi knikt: “Zorg dat je mee bent, het wordt een boeiende reis.”