Lijsttrekker Maxim Veys (Vooruit): “De campagne in Kortrijk moet niet over kandidaat-burgemeesters gaan”

Maxim Veys (Vooruit). © gf
Jules Fremaut

Ook gemeenteraadslid en lokaal lijsttrekker Maxim Veys (Vooruit) liet kort zijn licht schijnen op het terugtrekken van Vincent Van Quickenborne als kandidaat-burgemeester.

“Ik wens Ruth Vandenberghe veel succes, maar kijk vooral uit naar haar inhoudelijke voorstellen voor de stad”, aldus Veys – die ook de komende vijf jaar in het Vlaams Parlement mag zetelen.

Al hekelt Veys wel dat meerdere collega’s zich momenteel al bombarderen tot kandidaat-burgemeester. Eerder Axel Ronse (N-VA) en vandaag Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) lieten al weten maar wat graag de burgemeesterssjerp te dragen vanaf 2025.

Gedreven kandidaten

Maxim Veys liet in februari al weten de rol van lijsttrekker van Vooruit over te nemen van politiek leermeester Philippe De Coene. “De campagne moet niet over kandidaat-burgemeesters gaan, maar over gedreven kandidaten met sterke inhoudelijke voorstellen die Kortrijk vooruit helpen. Wij vinden alvast dat betaalbaar wonen, goede zorg en een veiligere stad een belangrijke rol moeten spelen”, aldus Veys.

Zichzelf bombarderen tot kandidaat-burgemeester doet Maxim Veys dus niet. “Dat laat ik de Kortrijkzanen beslissen en ga ik niet zelf doen”, nog Veys.