Lijst Burgemeester vol vertrouwen naar de kiezer: “Nog veel werk op de plank”

Vooraan Chantal Van Wulpen, Sarah Slembrouck, Annelies Dewulf, Eddy Goethals en Benjamin Derudder; achteraan Christine Jonckheere, Johan Vervaeke, Wim Cools, Lindsey De Meulenaere, Noël Delaere en Geert Quintens. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Lijst Burgemeester (LB) krijgt voor het eerst in 12 jaar nog eens tegenstand bij de lokale verkiezingen op 13 oktober. De onafhankelijke partij van Noël Delaere zet daarom alle zeilen bij. “We hebben de voorbije zes jaar veel kunnen realiseren, maar er ligt ook nog heel wat werk op de plank”, aldus de lijsttrekker.

Noël Delaere is trots op zijn ‘complementair elftal’. “Onze ploeg is een mooie, evenwichtige mix van jeugdig enthousiasme en gedegen bestuurservaring. Ze bestaat uit mensen van elke deelgemeente, én we hebben bij de samenstelling van onze lijst bewust gekozen voor een ‘rits’: afwisselend een man en een vrouw”, zegt hij.

Sterke communicatie

Ook de nabijheid is volgens Delaere een troef van LB. “Al onze kandidaten staan dicht bij de bevolking en zijn regelmatig aanwezig bij buurtactiviteiten en lokale evenementen. Door met mensen te praten, en vooral door veel te luisteren, blijven zij op de hoogte van wat er leeft in onze gemeenschap. We vinden het belangrijk dat inwoners kunnen meepraten, meedenken en -beslissen over ontwikkelingen in hun eigen woon- en leefomgeving. In de komende bestuursperiode zullen we daarom ook extra aandacht hebben voor burgerparticipatie, en willen we de communicatie tussen gemeente en inwoners versterken. Een goede verstandhouding met alle inwoners blijft onze prioriteit”, klinkt het.

Tot slot wil Lijst Burgemeester blijven vechten voor Zuienkerke als zelfstandige gemeente. “We willen, door intens samen te werken met andere gemeenten, nog meer win-winsituaties creëren. Maar we blijven ijveren voor onze zelfstandigheid”, aldus Delaere.

Er was trouwens net als in 2018 ook even sprake van een landbouwlijst in Zuienkerke. Blijkbaar leefde er daar dus toch wel wat onvrede. “Maar ondertussen hebben we van Lijst Burgemeester de belofte gekregen dat er in de volgende bestuursperiode meer rekening met ons gehouden zal worden. En dus hebben we dan maar besloten om af te zien van een eigen lijst”, zegt initiatiefnemer Geert Demeyere.