Lijst Burgemeester stelt verkiezingsprogramma voor Roeselare voor

Tijdens het jaarlijkse zomerfeest ‘Kris Zomert’ trapte CD&V – Lijst Burgemeester de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Tijdens het jaarlijkse zomerfeest ‘Kris Zomert’ trapte CD&V – Lijst Burgemeester de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af. De partij heeft inmiddels ook haar programma klaar. “De vraag van de Roeselarenaars is duidelijk naar levenskwaliteit, verbinding en een veilige thuis”, aldus huidig burgemeester en lijsttrekker Kris Declercq.

Vijfhonderd aanwezigen schoven zondagmiddag aan tafel op de site van het Kerelsplein. Burgemeester Kris Declercq nam het woord om de speerpunten van de komende campagne toe te lichten. Die speerpunten zijn gebaseerd op de uitgebreide bevraging die de partij organiseerde via ‘Roeselare Kiest’.

“Roeselare ging er op vooruit de voorbije zes jaar, maar er zijn ook nieuwe uitdagingen en ambities. Prioriteit zijn de kerntaken van een bestuur: de veiligheid en nieuwe samenlevingsproblemen verder resoluut aanpakken, het onderhoud van ons groen en onze wegen, integratie en taalkennis verplichten in een levendige stad waar we de handelaars blijven helpen en het verenigingsleven kan bruisen binnen een goed financieel beheer.”

Boekje

Binnenkort krijgt iedere Roeselarenaar een boekje in de bus met daarin het volledige programma van de partij. Zo wil CD&V onder andere de uitbreiding van een politiepost op het Stationsplein, een groene verbinding creëren tussen het Sterrebos en Bergmolenbos, de veiligheid aan de rotonde in de Meensesteenweg aanpakken en extra sportruimte op de site Schiervelde en in Beveren creëren.

“Maar in het boekje wordt duidelijk dat we ook heel wat plannen hebben voor de deelgemeenten.”

Lees meer over: