Liberaal Leendert Van Hulle wordt lijstduwer van Anzegemse partij Inzet: “Fietsveiligheid voorop”

Anzegemnaar Leendert Van Hulle en Kasternaar Jeremie Vaneeckhout als respectievelijk lijstduwer en lijsttrekker/kandidaat-burgemeester. © GV
Gerda Verbeke

Leendert Van Hulle zal op zondag 13 oktober opkomen als lijstduwer voor de partij Inzet. Niet enkel heeft hij een master in de politieke wetenschappen op zak, sinds 2014 is de Anzegemnaar actief als politiek medewerker voor verschillende nationale politici. “Bovenaan mijn engagement staat een betere en veiligere gemeente voor de Anzegemse jeugd”, stelt Leendert Van Hulle (37).

Leendert is jeugdcoördinator en medeoprichter van Jong Anzegem, waar hij de lijnen uitzet voor bijna 250 jeugdspelertjes.Momenteel is hij politiek medewerker voor Jasper Pillen die ondervoorzitter is bij Open Vld, Vlaams Parlementslid en schepen van stad Brugge. Leendert is gehuwd met Charlotte Storme en papa van Felix (7) en Minne (5).

Verkeersveiligheid is een absolute prioriteit voor Leendert, die zelf vaak zwakke weggebruiker is met zijn kinderen. Dit doet hem regelmatig nadenken over hoe onze wegen verkeersveiliger kunnen.“Dertien jaar geleden overleed mijn broer Ramses in de Statiestraat”, vertelt Leendert. “Het was de aanleiding van een reeks acties die we toen opgezet hebben en die leidden tot een verkeersveilige Statiestraat, waarbij 70 km/u herleid werd naar 50 km/u en waar werd voorzien in trajectcontrole en een veiliger fietspad. Moet op elke Anzegemse weg een kind sterven alvorens we ingrijpen? Ik houd elke dag mijn hart vast voor de hallucinante situatie in de Kerkstraat, waar tientonners op een halve meter van fietsende of wandelende peuters, kleuters en jongeren voorbij rijden. Of dat nu aan 30 km/u of 50 km/u is, is een non-discussie. Een ongeval is snel gebeurd en doorgaand vrachtverkeer voor Ronse moet maar via de E17 en de N60 rijden.”

Vergiftigd geschenk

Dat er door het lokale protest geen ring komt, ziet Leendert Van Hulle als een vergiftigd geschenk. “Ik pleit niet voor een ring, maar de verkeersveiligheid in de Grote Leiestraat, Kerkstraat, Dorpsplein en de Bevrijdingslaan is met het schrappen van die piste geen prioriteit meer voor de provincie en het gewest. En dat terwijl de situatie jaar na jaar verergert en we eigenlijk al ruim twintig jaar ter plaatse trappelen. Hier moeten we dringend laten voelen dat dit een hot topic blijft voor de honderden Anzegemse kinderen die daar dagelijks de schoolpoort in en uit moeten. Desnoods met acties zoals in de jaren 2011 en 2012 in de Statiestraat”, zegt Leendert, die gekend is in West-Vlaanderen als ondernemer en de bezieler van Ride To Unite, waarmee hij benefietacties opzet voor kinderen die leven in armoede.

Sterk programma

Leendert stelt dat zijn keuze voor de partij Inzet er gekomen is vanuit hun sterke programma en enkele zeer bekwame politici die de partij herbergt.“Zo schat ik ook als liberaal Jeremie (Vaneeckhout, red.) zeer hoog in. Zo iemand wil ik onze gemeente zien leiden. Het argument ‘we gaan toch geen groenen burgemeester maken’ vind ik absurd. Jeremie vind ik bekwaam en Inzet is meer dan enkel de nationale voorzitter van een groene partij. Zelf wil ik – als liberaal – dat met mijn kandidatuur onderstrepen.”

“Zelfs als liberaal wil ik graag dat iemand als Jeremie onze gemeente leidt”

“Ik heb ook heel veel vertrouwen in de evenwichtige en geëngageerde bestuursploeg die Inzet is.” Binnen Inzet zal Leendert een ondersteunende en adviserende rol innemen en waar nodig een klankbord zijn met de ambitie voor een leefbaarder Anzegem. “De burger beslist of ik een prominente rol binnen de gemeenteraad in kan spelen of niet.”

Project versterken

“Het is fantastisch dat Leendert nu mee zijn schouders zet onder Inzet”, formuleert lijsttrekker Inzet Jeremie Vaneeckhout (39). “We kennen elkaar al jaren en met deze stap versterken we verder ons project, over politieke kleuren heen, vanuit ons engagement voor Groot-Anzegem. Leenderts politieke ervaring, zijn engagement in Anzegemse verenigingen zoals Jong Anzegem en zijn brede netwerk zijn allemaal grote troeven die onze gemeente kan gebruiken. Ik kijk uit naar deze samenwerking.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier