Klacht bij onderzoeksrechter tegen Oostendse schepen Kurt Claeys

Schepen Kurt Claeys zou de afgelopen jaren dubieuze investeringen hebben aangeprezen bij verschillende personen in en rond Oostende. © EFO

Tegen de Oostendse schepen Kurt Claeys (Open VLD) is bij de onderzoeksrechter een klacht met burgerlijke partijstelling neergelegd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. Over de precieze kwalificaties kan het parket niets kwijt.

Vier bronnen zouden aan de VRT gemeld hebben dat Kurt Claeys hen dubieuze investeringen met riante opbrengsten had aangeprezen. Die investeringen zouden gebeuren via een tussenpersoon in Duitsland of Zwitserland. Volgens meerdere bronnen stelde de schepen van Ruimte en Wonen zelfs voor om publieke middelen te gebruiken.

Onafhankelijk gemeenteraadslid Yves Miroir legde een klacht met burgerlijke partijstelling neer bij de Brugse onderzoeksrechter. Dat betekent dat de onderzoeksrechter nu verplicht is om de kwestie te onderzoeken. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen bevestigt de klacht tegen de Oostendse schepen, maar communiceert niet over de kwalificaties die in de klacht zijn opgenomen. Na het gerechtelijk onderzoek zal de raadkamer zich over de zaak moeten buigen. Op dat moment zal ook het parket een standpunt moeten innemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier