Kelly Detavernier trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt

De kandidaten van N-VA in het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt. © N-VA
Redactie KW

De Kortrijkse schepen en onderneemster Kelly Detavernier (45) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en enkel nuttige investeringen”, stelt Detavernier. De lijst van N-VA bestaat verder uit een mix van provinciale sterkhouders met nieuw talent uit alle hoeken van de uitgestrekte kieskring.

De lijst van N-VA in het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt wordt dus getrokken door Kelly Detavernier uit Bissegem. Ze zetelt sinds 2013 in de gemeenteraad van Kortrijk en is sinds 2016 als schepen bevoegd voor onder meer Evenementen, Financiën en Onderwijs.

De huidige provincieraadsleden Johan De Poorter (47) uit Meulebeke en Kurt Himpe (53) uit Izegem staan op plaatsen twee en drie. Waregemnaar Johan Braet (50), raadgever omgevingsbeleid en ruimtelijke ordening op het kabinet van Vlaams minister Zuhal Demir en Kevin Verhoyen (41) uit Lendelede vervolledigen de top vijf.

Uit verschillende hoeken

De lijst van N-VA bestaat verder uit ervaren kandidaten uit alle hoeken van het kiesdistrict. Zo nemen ook Ellen Delaruye (45) uit Kuurne, Conny Rogie (59) uit Avelgem, Greet Desmet (59) uit Oostrozebeke, Lies Defoor (34) uit Anzegem en Virginie Breye (48) uit Menen deel aan de provincieraadsverkiezingen. Hendrik Vanhaverbeke (72) uit Wevelgem en Grietje Houvenaeghel (62) uit Roeselare zijn dan weer de twee nestors op de N-VA-lijst.

Jong talent

Met Suhkpreet Singh, Célestine Vandeputte en Mike Verslijpe geeft N-VA bewust ook heel wat kansen aan jong talent. Suhkpreet Singh (22) woont in Ingelmunster, studeert Biomedische Laboratoriumtechnologie en werd in 2024 benoemd tot Student van het Jaar. Célestine Vandeputte telt 24 lentes, komt uit Harelbeke en werkt voor N-VA als communicatie-adviseur. Kortrijkzaan Mike Verslijpe (27) combineert zijn studies Supply Chain Management aan VIVES met een job als kabinetsmedewerker voor N-VA-schepenen Axel Ronse en Kelly Detavernier.

Sander Loones als lijstduwer

Opvallend is de rol van Sander Loones op de lijst van N-VA. “Met Sander als onze West-Vlaamse kopman behaalde N-VA een uitstekend resultaat bij de verkiezingen in juni. In geen enkele andere provincie is N-VA zo sterk gestegen als bij ons in West-Vlaanderen. Ik ben dan ook erg blij dat Sander onze lijst komt duwen. Een belangrijk signaal, want in ons kiesdistrict zijn de meeste provincieraadszetels te winnen. En dat willen we ook doen: winnen én onze West-Vlaamse provincie mee gaan besturen”, besluit lijsttrekker Kelly Detavernier.

Dit zijn de N-VA-kandidaten voor het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt:

Kelly DetavernierJohan De PoorterKurt HimpeJohan BraetKevin VerhoyenSuhkpreet SinghCélestine VandeputteMike VerslijpeEllen DelaruyeConny RogieHendrik VanhaverbekeGreet DesmetLies DefoorVirginie BreyeGrietje HouvenaeghelSander Loones

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier