Kartel Vooruit/Groen maakt alle lijstnamen bekend

De ploeg van het kartel Vooruit/Groen: “Voor Vooruit/Groen zijn wijken en deelgemeenten prioriteit.” © LOO
Redactie KW

Het kartel Vooruit/Groen heeft haar volledige lijst bekendgemaakt. De lijst omvat 21 kandidaten voor Vooruit en 8 voor Groen. “Het is een mix van interesses en engagementen, van stad, wijken en deelgemeenten”, luidt het. “We willen de burgemeester leveren en opnieuw de grootste fractie worden.”

Het kartel Vooruit/Groen zet zich al enkele legislaturen in voor een weireldstad, een stad op mensenmaat. “Het werk is nog niet af. Voor Vooruit/Groen zijn wijken en deelgemeenten prioriteit. De plannen van het dorpscentrum van Hulste, de vrijetijdssite van Bavikhove en het Zandbergplein bewijzen dat het mogelijk is om een beter evenwicht te vinden tussen wonen en mobiliteit, tussen groen en verharding, tussen economie en zorg en tussen werk en ontspanning”, duidt huidig burgemeester Alain Top (Vooruit). “Vooruit/Groen wil gemaakte plannen uitvoeren en samen met bewoners nog meer kansen zoeken om in elke wijk en elke deelgemeente te investeren in een beter leven voor burgers. Dat moeten prettige plekken zijn, maar we moeten ook eerlijk zijn: financieel blijft het een uitdaging. We maken keuzes die toelaten te blijven investeren in burgers, zonder belastingverhogingen.”

Enkele speerpunten

“Inwoners moeten vlot van A naar B kunnen gaan, ongeacht het vervoermiddel. Veiligheid voor zwakke weggebruikers staat voorop. Kinderen moeten veilig naar school kunnen. We blijven investeren in veilige infrastructuur, schoolroutes en oversteekplaatsen en zoeken oplossingen voor rommelverkeer”, zegt schepen van Mobiliteit, Milieu en Stadskernvernieuwing Tijs Naert (Groen). Eerder werd de top vijf van Vooruit bekendgemaakt: Alain Top, Melissa Depraetere, Melissa Nuyttens, Daphne De Deken en Stijn Decoene, en de vijf jongeren: Simon Lambrecht, Sharka Piepers, Axel Mahieu, Esther De Clercq en Colin Casier. Ook deze mandatarissen staan opnieuw op de lijst: Dominique Windels, Delphine Noppe, Colin Casier, Ludo Depuydt, Willy Vandemeulebroucke en Filip Lainez. De nieuwkomers zijn: Lieven Lecluyse, Ornella Demeyere, Lesley Soens, Sophie De Clerck, Fati Safer en Miloudi El Hajjaji. Voor Groen staan op de lijst: Delphine Viaene, Lies Bouttelgier, Liselotte Van Lancker, Mieke Martens, Stef Boone en Louis Byttebier en de lijstduwers schepenen David Vandekerckhove en Tijs Naert. (Peter Van Herzeele)