Julie Descheppere best tevreden over haar overstap naar Lijst burgemeester in Houthulst

Julie Descheppere : “Net geen schepen, maar dat kan ik best plaatsen hoor.” © Tom Gheeraert
Jos Remaut

Julie was een van de verruimingskandidaten op de lijst van CD&V-burgemeester Jeroen Vandromme. Dat haar overstap vanuit N-VA door sommigen als overloperij werd bestempeld, beseft ze. “Als dat kiezers zou hebben afgeschrikt, dan is dat maar zo. De kiezer heeft altijd gelijk. En ik ben heel tevreden met mijn persoonlijke score.”

Julie, die in het dagelijkse leven logopediste is, behaalde 564 voorkeurstemmen, goed voor een zevende plaats in de ranking maar net niet genoeg om schepen te kunnen worden. “Ja, daar had ik wel ambitie voor, dat steek ik niet weg. Ik ben toch wel in de politiek gegaan met de intentie écht iets te kunnen doen voor de mensen en mijn steentje bij te dragen aan het beleid”, bekent ze. “Maar dat het nu net niet wordt, dat kan ik wel plaatsen hoor. Ik zet met een heel positieve ingesteldheid mijn mandaat als gemeenteraadslid verder. En we zien wel wat de toekomst in petto kan hebben.”

“Kiezers respecteren”

We vragen Julie ook even of het feit dat ze door sommigen als een overloper wordt beschouwd mogelijks wat in haar nadeel kan hebben gespeeld in de stembusgang. “Ik zou het echt echt niet weten. Je kan niet in het hoofd van de kiezer kijken. Maar als er mensen zijn die me op die manier beoordeeld hebben, dan aanvaard en respecteer ik dat. De kiezer heeft voor mij altijd gelijk. Tijdens mijn campagneronde was er af en toe wel eens iemand die me hierover aanspraak. Ik heb die mensen toen telkens uitgelegd waarom en hoe ik dat gedaan heb, en ik had toch het gevoel dat ze het begrepen en aanvaardden. Maar of ik ze echt overtuigd heb, dat zal ik dus nooit weten. Dat heeft voor mij nu ook geen belang meer. Ik ben heel tevreden en kijk naar de toekomst. En ik ben vooral ook heel blij met het fantastische resultaat van onze hele groep.”