Jongerendebat in JH BeePee op 27 september: “Belangrijk dat jongeren weten op wie ze kunnen stemmen”

Rémi Bruggeman, Robbe Verschuere, Aico Van de Moortele en Pauline Terryn (v.l.n.r.) (Foto Kristof Desmet) zorgen voor een boeiende avond. (Foto Kristof Desmet)
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

Net zoals in 2018 werkt de Wervikse jeugdraad opnieuw samen met JH BeePee om een jongerendebat te organiseren. Meinert Vanneste (CD&V), Mathias Bruggeman (Team2030), Sarah T’Joens (Vlaams Belang), Jari Denorme (N-VA) en Aileen Feys (Vooruit) worden op vrijdag 27 september aan het jonge publiek voorgesteld en gaan in debat. De moderator is KW-reporter Rémi Bruggeman.

Stemtesten, talloze affiches en ook… debatten. Je merkt het wel: de D-Day voor de lokale politiek, 13 oktober, komt steeds dichterbij. Veel jongeren zullen voor het eerst op (gemeentelijk) vlak gaan stemmen. Daarnaast is het ook voor het eerst niet meer verplicht om te gaan stemmen.

Onder andere daardoor – en ook omdat het een traditie aan het worden is – sloegen JH BeePee en de Wervikse jeugdraad de handen in elkaar om de (nieuwe) jonge politici in de Tabaksstad voor te stellen. Wie zijn ze? Wat is hun visie voor Wervik? Wat denken zij over enkele heikele thema’s?

Kandidaten

De deelnemende politici zijn Meinert Vanneste (CD&V), Mathias Bruggeman (Team2030), Sarah T’Joens (Vlaams Belang), Jari Denorme (N-VA) en Aileen Feys (Vooruit). De initiatiefnemers zijn Robbe Verschuere, ondervoorzitter van de Jeugdraad, Pauline Terryn, voorzitster van het jeugdhuis en Aico Van de Moortele, bestuurslid van de jeugdraad. Rémi Bruggeman is de enthousiaste moderator van dienst.

“We organiseren het debat voor de jongeren van Wervik”, geeft ondervoorzitter Robbe Verschuere een woordje uitleg. “Het is belangrijk dat zij weten op wat ze kunnen stemmen, wat de verschillende standpunten zijn van de partijen. Ook al zijn we gericht op een jonger doelpubliek, is iedereen natuurlijk welkom! JH BeePee is dé plek waar de jeugd samenkomt in Wervik. Het is leuk om de politici daar nu ook te krijgen.”

Streepje muziek

De deuren gaan open om 20 uur. Het debat vangt aan om 21 uur. De verschillende politieke partijen houden trouwens zelf het jeugdhuis open voor een deel van de avond. Ze voorzien een shift van een halfuur achter de bar. Erna wordt er uiteraard nog een streepje muziek voorzien en is er de nodige ruimte voor de nabespreking.