Jonge CD&V-ploeg gaat Nieuwpoort besturen met Kris Vandecasteele als nieuwe burgemeester: “Hij is de loodgieter die we nodig hebben”

“Kris (links) is de loodgieter die we nu nodig hebben”, zegt CD&V-voorzitter Maarten Claeys (rechts). © IV
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Tijdens de lokale verkiezingen behaalde de CD&V in Nieuwpoort opnieuw een absolute meerderheid. Kris Vandecasteele wordt de nieuwe burgemeester en wordt omringd door een verjongde bestuursploeg.

“Kris is de loodgieter die we nu nodig hebben”, zegt CD&V-voorzitter Maarten Claeys. ”Je kunt hem het best omschrijven als de ‘Jean-Luc Dehaene van Nieuwpoort’. Iemand die door hard samenwerken de dingen aanpakt zonder al te veel bombarie.” Lijsttrekker en eerste schepen Bert Gunst gunt Kris het burgemeesterschap van harte. “Als lijsttrekker heb ik de sprint aangetrokken”, relativeert Bert. “Politiek is voor mij een ploegsport, dus ik gun Kris dit zeker.”

Verjonging

Lijsttrekker Bert Gunst blijft eerste schepen. Twee nieuwe schepenen vervoegen het college van burgemeester en schepenen. CD&V-voorzitter Maarten Claeys haalde de derde score en ook Wim Demeester komt het college versterken. Jos Decorte en An Gheeraert worden opnieuw schepen. Met het vertrek van burgemeester Geert Vande Broucke en schepen Frans Lefevre lijkt de verjonging een feit.

Nieuwe namen

Opvallend op de lijst van CD&V Nieuwpoort is dat de kiezer duidelijk voor de nieuwe kandidaten heeft gekozen. Zo komt naast vaste waarde Rik Lips, An Vanderheeren in de gemeenteraad. Net zoals Hanne Neyts, Frederique Vanbillemont en Karel Dewilde.

De boodschap van de kiezer is tweeledig, vindt CD&V-voorzitter Maarten Claeys. “De kiezer is niet vergeten dat we nog steeds de mooiste badstad van het land zijn, maar anderzijds moeten we erkennen dat er werk aan de winkel is.”