Johan Delrue met eigen lijst OK naar gemeenteraadsverkiezingen: “Geen afbraakpolitiek!”

Team OK bestaat uit Nele Delrue, Johan Delrue en Danny Lombaert. © GV
Gerda Verbeke

Onder de naam OK (Onafhankelijke Kandidaten) zal ondernemer Johan Delrue (62) in oktober opkomen met een verkiezingslijst. Onder de slogan ‘Kies voor een doordacht en gezond beleid’, wil hij met twee andere kandidaten -waaronder zijn dochter- constructief het werk van drie jaar geleden verder zetten. “We zijn uiteraard met een kleine groep, maar niet te min drie zeer gedreven Anzegemnaren”, stelt de gewezen schepen van Financiën, Economie, Middenstand en ICT.

Delrue stelt dat het in Anzegem geen zin heeft om grootse dingen te beloven. “Er is zoveel af te werken en volgens ons is er op korte termijn veel laaghangend te plukken fruit”, aldus lijsttrekker OK. “Zonnepanelen laten op zich wachten en laadinfrastructuur die er bijna volledig is, moet nog gefinaliseerd worden. Met onze ervaring in het bedrijfsleven, zijn wij een serieuze meerwaarde in het beleid.”

Andere kandidaten

De twee andere kandidaten zijn de Anzegemse Nele Delrue (32) en Danny Lombaert (57) uit Vichte. Nele is een jonge onderneemster met een bachelor in de Pedagogie van het jonge kind op zak en ervaring in die sector. Verder is zij de uitbater van het Anzegems erfgoed Walskerke met ervaring in evenementen en feestelijkheden. Zij is gehuwd met Gilles De Pourcq, mama van Olivia, Adeline en William en houdt van lezen, muziek en koken. Danny werkt als Sales en Follow manager in Group Delrue, is gehuwd met Elsje Rondele en is papa van Nick en opa van Ella. Een teamspeler die liefhebber is van sport en houdt van reizen. Thema’s die hem interesseren zijn veiligheid, sport en jeugd. Hij heeft ervaring in bouw en verbouwen.

Programma

Een van de speerpunten van de partij is de economie ondersteunen. “Momenteel is er tussen de Anzegemse verkiezingskandidaten zo goed als niemand die het opneemt voor de zelfstandigen, iemand die er echt midden in zit”, oppert Johan. “Een zinvolle actie zou het aanstellen van een ombudsman zijn die de noden van zowel de zelfstandigen -waaronder ook de vrije beroepen en de boeren- vertaalt naar de administratie. Dit is op vandaag niet altijd zo simpel.” De vader van drie kinderen die gehuwd is met zelfstandig verpleegster Birgit Roobroeck en houdt van wandelen, fietsen en klassieke muziek, wil er alles aan doen om het leven voor kinderen zo zorgeloos mogelijk te maken. “Sport, onderwijs en cultuur liggen ons nauw aan het hart”, vervolgt Delrue. “We willen dat kinderen zich kunnen concentreren op hun ontwikkeling, sport en cultuur zoals muziekschool en tekenacademie kunnen van groot belang zijn.” Verder werk maken van de verdere centralisatie van de gemeente, met behoud van lokale accenten: het afwerken van de opgestarte projecten zoals het huidige Gemeentepunt en synergieën opzoeken met andere gemeenten. Duurzaam in toom houden van de financiën en onderhandelen met de intercommunales en de politiezones over prijsafspraken. Het aangenaam leven in Anzegem versterken door in te zetten op evenementen en streven naar een nog ruimere opvang. Tevens willen zij de sportinfrastructuur verder uitbouwen en onderhoud, knelpunten in het verkeer aanpakken en verkeersveiligheid doordacht uitwerken. “De wildgroei van verkeersborden en trajectcontroles stoppen”, bekrachtigt Delrue. “Onderhoud van ons fietswegennet is een prioriteit en de uitwerking van een efficiënt containerpark.”

Niet eerste keer

In 2006 kwam Johan Delrue reeds op met een eigen lijst onder de vlag Anzegem Anders. “We hadden toen niet genoeg stemmen voor een zetel met de ruim vijfhonderd stemmen die we haalden”, vertelt Delrue. “In tegenstelling tot 2012 toen ik een schepenambt bekleedde met de samensmelting van CD&V-Groen-OK en was ik drie jaar schepen binnen de huidige coalitie van Samenéén. Voor de komende verkiezingen willen we ons met OK dienstbaar opstellen en kijken op welke manier we een meerwaarde kunnen betekenen als lijst zonder partijkleur.”

Geen afbraakpolitiek

Aan afbraakpolitiek wil OK zeker niet doen. “Wij stellen ons open met de leuze ‘Ons samen inzetten om het DNA van Anzegem OK te houden. Als dat geen signaal is”, besluit Delrue ludiek.