Jeugdwelzijnswerker Samia Helsmoortel vervolledigt de Brugse CD&V-lijst met opmerkelijke zesde plaats

Samia Helsmoortel van jeugdwelzijnsorganisatie Komerbi krijgt de zesde plaats op de CD&V-lijst in Brugge. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

CD&V Brugge pakt voor de gemeenteraadsverkiezingen uit met de jonge Samia Helsmoortel (28). De oprichter van jeugdwelzijnsorganisatie Komerbi krijgt de zesde plaats op de lijst. “Ik voel bij deze politieke partij een grote warmte, een bereidheid om zich in te zetten voor het welzijn van de Brugse jongeren”, zegt Samia.

Samia Helsmoortel groeide op in Sint-Jozef en was aanvankelijk leerkracht levensbeschouwing in zeven Brugse scholen. Maar ze gaf haar carrière in het onderwijs vijf jaar geleden op om jeugdwelzijnsorganisatie Komerbi op te richten. “Dat is niet zomaar een jeugdbeweging, we ‘empoweren’ kansarme jongeren en geven hen een kans om zich te ontwikkelen”, aldus Samia, die Komerbi samen met haar man Salim Benaadjou runt.

Gelijke kansen

“Ik ben kandidaat, omdat ik vind dat iedereen gelijke kansen verdient, en wil mee helpen om van Brugge een warme stad te maken. Mij inzetten voor jongeren is een rode draad in mijn leven, door in de lokale politiek te gaan wil ik een stapje verder gaan om dit te realiseren. In CD&V zie ik een warme partner.”

“Mijn levensmotto is: wees wie je nodig had, toen je jonger was. Ik ben een doener die actief verandering wil brengen. Of het nu koffie drinken is bij een alleenstaande moeder of spreken voor een Brugse serviceclub, met ons verhaal van empowerment willen we hoop brengen om jongeren deel te laten uitmaken van onze Brugse samenwerking”, aldus de politieke kandidate.

Brugge met (b)allen

Opmerkelijk detail: Samia Helsmoortel leverde in mei 2022 nog een bijdrage voor het boek ‘Brugge met (b)allen’ van ocmw-voorzitter en schepen voor Werk en Ondernemen Pablo Annys, lijsttrekker van Vooruit en kandidaat-burgemeester. Maar het waren welzijnsschepen Pieter Marechal en burgemeester Dirk De fauw die de jonge Brugse vrouw overtuigden om op de rivaliserende CD&V-lijst te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Samia Helsmoortel krijgt de aanlokkelijke zesde plaats toegewezen. “We zetten doelbewust twee jongeren in de top 10: Rani Hoste op vier en Samia Helsmoortel op zes”, zegt Dirk De fauw. Met de toevoeging van Samia Helsmoortel is de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen eindelijk volledig ingevuld. Plaats nummer zes bleef vacant, tot na de bevalling van Samia, die een dochtertje (Inayah) kreeg….