In Wervik gaan Vooruit en CD&V niet in op uitnodiging oppositie: “Nepuitnodiging voor gemeenteraad”

Gewezen schepen Bart Pynket (Team 2030). © MPM
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De meerderheid van Vooruit en CD&V in Wervik gaat niet in op de uitnodiging van de oppositiepartijen Team 2030 en N-VA om dinsdagavond in het stadhuis een gemeenteraad te houden. De fractieleiders van Vooruit en CD&V noemen het een… nepuitnodiging.

“Via de pers vernamen wij het opzet van deze vergadering”, zeggen fractieleiders Karlien Hoornaert en Kristof Vandamme. “Het opzet blijkt geen gemeenteraad te zijn, maar een gewone bijeenkomst. De punten die men wil bespreken, kwamen al meermaals aan bod in vorige gemeenteraden. De oppositie kan steeds een gemeenteraad samenroepen zoals ze dat in augustus ook al deden. Daarnaast zijn er mogelijkheden genoeg om buiten een gemeenteraad vragen te stellen zoals opgenomen in het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad.”

Het idee voor een gemeenteraad komt van gewezen schepen Bart Pynket (Team 2030). N-VA en Team 2030 zullen dus dinsdagavond alleen zitten in de raadszaal en zijn van plan een verklaring af te leggen. Mogelijks kiest men opnieuw voor het samenroepen van een extra gemeenteraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier