Heulse onthaalouder Sylvie Kesteloot (41) komt op voor Vooruit

Onthaalmoeder ‘Tante Sylvie’ engageert zich voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Vooruit, vanop plaats 13. © JF
Jules Fremaut

Sylvie Kesteloot (41) uit Heule, ook bekend als onthaalmoeder ‘Tante Sylvie’, engageert zich voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Vooruit, vanop plaats 13. Ze wil zich – logischerwijs – vooral toespitsen op het thema ‘zorg’. “In moeilijke tijden is het aanbod toch gegroeid, maar er is nog werk want nog niet alle ouders vinden meteen een plaats. Kinderbegeleiders steunen en zorgen dat ze aan betere voorwaarden kunnen werken, zal ons helpen om het aantal plaatsen nog verder uit te breiden”, aldus Kesteloot.

Met de toevoeging van Kesteloot aan de lijst wil Vooruit haar ambities rond het thema ‘zorg’ extra kracht bijzetten. Onder bewind van schepen Philippe De Coene (Vooruit) investeerde het stadsbestuur fors in zorg. Zo maakte het 6 miljoen vrij voor het opkalefateren van de Deelfabriek en liefst 40 miljoen voor een nieuwe zorgcampus in de Condédreef.

Met Sylvie Kesteloot haalt Vooruit nu iemand binnen die dagelijks in de praktijk staat. Ze heeft intussen al tien jaar ervaring als onthaalouder van een gezinsopvang met plaats voor acht kinderen die ze bij haar thuis opvangt. “Ik vind het vooral belangrijk dat er een sociaal tarief op gas en elektriciteit komt voor opvanginitiatieven en een degelijke financiële compensatie wanneer kinderen afwezig zijn door ziekte. De stad kan hier ook al stappen zetten, bijvoorbeeld door de aanmoedigingspremie voor onthaalouders te verhogen. Ik ben blij met de invoering van deze premie door Vooruit-schepen Philippe De Coene”, zegt Kesteloot.