Hans Vanheste start nieuwe partij ‘Voor Groot Middelkerke’ na ontslag uit LDD-fractie: “De mensen zijn al dat gekibbel beu”

Hans Vanheste stelt zijn partij ‘Voor Groot Middelkerke’ voor. © gf
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Hans Vanheste, raadslid in Middelkerke en uitbater van restaurant The Lord langs de Leopoldlaan, besloot om de fractie van Lijst Dedecker te verlaten. “Er was geen plaats meer voor mij op Lijst Dedecker,” aldus Vanheste. Hij start nu een eigen partij op: ‘Voor Groot Middelkerke’: “Wij willen komaf maken met de anti-politiek uit het verleden. Er ontstond immers te veel negativiteit tijdens de vorige legislaturen.”

Het nieuws kwam als een verrassing voor velen, gezien de nauwe band die hij heeft met burgemeester Jean-Marie Dedecker. Ooit waren ze beste vrienden en hun samenwerking leek stevig verankerd in het lokale bestuur. Echter, die vriendschap heeft plaatsgemaakt voor een politiek meningsverschil dat niet meer te overbruggen bleek.

Ivoren toren

Vanheste kondigde zijn vertrek aan met stevige kritiek op het huidige bestuur. Volgens hem worden belangrijke beslissingen te vaak genomen door het schepencollege vanuit een ivoren toren, zonder voldoende inspraak van de gemeenteraad of de oppositie. Hij klaagde over een gebrek aan transparantie en een groeiende kloof tussen het bestuur en de bevolking van Middelkerke. Deze situatie heeft volgens Vanheste het vertrouwen in het gemeentelijk beleid ondermijnd.

In de nasleep van deze gebeurtenissen heeft Vanheste besloten om een nieuwe partij op te richten: ‘Voor Groot Middelkerke’. Met deze partij wil hij een positief alternatief bieden aan de inwoners van Middelkerke. Hij streeft naar een bestuursstijl die zich richt op inclusiviteit, transparantie en een gezond financieel beleid.

“De bevolking is al dat gekibbel beu. Wij bieden een positief verhaal aan”

“Wij willen komaf maken met de anti-politiek uit het verleden. Er ontstond immers te veel negativiteit tijdens de vorige legislaturen. De bevolking is dat beu en wordt uiteindelijk de dupe van al dat gekibbel. Het is tijd dat onze gemeente een nieuwe weg inslaat! Omdat te bereiken hebben wij dan ook een ambitieus plan om ons positief verhaal te kunnen verwezenlijken,” zegt hij.

Dat wordt momenteel verder uitgediept rond deze pijlers: een warm hart voor de lokale economie en een financieel gezond beheer en verantwoordelijk bestuur. Daarnaast wil de partij een warme en inclusieve gemeenschap waar plek is voor iedereen. Het wil ook zorgen voor een dynamische gemeente op maat van kinderen, jongeren en jonge gezinnen en een net en goed onderhouden openbaar domein. “Via diverse kanalen zullen de concrete actiepunten aan de kiezer worden meegedeeld tijdens de komende weken. De website en sociale mediaprofielen zijn in volle ontwikkeling.”

Nog ruimte voor kandidaten

Net zoals bij de andere partijen is de kandidatenlijst van ‘Voor Groot Middelkerke’ nog niet definitief vastgelegd. “Er kunnen zelfs nog inwoners ‘mè goeste en ‘t hèrte op de juste plekke’ worden ingepast. Dus wie zich geroepen voelt om mee te werken aan een beter bestuur, mag ons steeds contacteren,” besluit lijsttrekker Hans Vanheste.

Naast Vanheste vinden we onder meer Kimberley Michel, Filip Soetaert, Marie-Claire Suttels, Christian Dobbelaere, Serge Kuylle, Steve Mommerency en Mike Daniëls terug op de lijst. (PG)