Groen Kortrijk likt z’n wonden nu het van vier naar twee zetels gaat: “Teleurgesteld, maar strijdvaardig”

Groen blijft strijdvaardig. (Foto KDS) © Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

In de Guldensporenstad is Groen de verliezer van de dag. Het team van David Wemel gaat van vier naar twee zetels. De partij is teleurgesteld, maar blijft strijdvaardig. “Ik heb al betere dagen gehad”, aldus David Wemel.

De groenen verzamelden in het Groenhuis in de Budastraat. De partij was ondanks het resultaat niet compleet terneergeslagen. “Ik heb al betere dagen gehad”, gaf lijsttrekker David Wemel aan. “Het is een beetje de nationale tendens voor Groen. We moeten dat niet onder stoelen of banken steken: in Kortrijk is het een teleurstellend resultaat.”

“We hadden gerekend op een lichte terugval, maar dat we opnieuw naar twee zetels zakken is een grote teleurstelling. Met mijn persoonlijke resultaat ben ik trouwens niet bezig. Dat is nu totaal niet relevant. Dit stemt ook niet overeen met het gevoel dat we hadden tijdens de campagne. Als je dan ook de lage opkomstcijfers ziet, dan moet ik zeggen dat vandaag op alle vlakken een ontnuchtering is.”

“We hebben met een hele goede ploeg campagne gevoerd en blijven strijdvaardig. We zullen vanuit de oppositie onze groene accenten blijven leggen. Er is ook nood aan onze partij als je denkt aan de luchtkwaliteit rond onze scholen en verkeersveiligheid. We blijven dat bewaken.”

Lees meer over: