Gerard Liefooghe onbetwiste leider, Dries Decorte nieuwe schepen in Alveringem: “Bevoegdheden worden mogelijks herschikt”

De negen leden van Gemeentebelangen en de acht van CD&V streden los van elkaar voor elke stem, maar zondagavond leek de groepssfeer alvast terug. Stemmenkampioen Gerard Liefooghe werd door Andries en Twarre even in de lucht gehesen, een leuk moment. © AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Opluchting en blijdschap op zondagavond 13 oktober voor de fractie Gemeentebelangen-CD&V van wie wel verwacht werd dat ze de verkiezing zou winnen, maar toch niet dat ze de oppositiezetels van 7 naar zes zouden reduceren. Alveringemnaar Dries Decorte wordt de nieuwe schepen.

Gerard Liefooghe start begin december aan zijn vierde termijn als burgemeester. Zijn schepencollege verwelkomt naast de vertrouwde gezichten van Sylvie Thieren, Jacques Blanckaert en Karolien Avonture ook een nieuwkomer: Alveringemnaar Dries Decorte (44) van CD&V. Dries leidt in deze legislatuur de gemeenteraad en reikte twee voorstellen aan: die van een kindergemeenteraad en het regenboogzebrapad bij de Alveringemse jeugdsite. Dat hij automatisch de bevoegdheden van voorganger Johan Albrecht – sport, feestelijkheden, patrimonium, sociale woningbouw en tewerkstelling – zal overnemen, is nog niet zeker, zegt Dries.

“We komen later deze week met beide fracties samen. Misschien is het nuttig om alle bevoegdheden onder de loep te nemen en te kijken of ze niet anders en/of efficiënter kunnen verdeeld worden. Of ik mijn werkzaamheden van schepen vlot zal kunnen combineren met mijn job als fotograaf en het vader zijn van drie jonge kinderen? Het zal een impact hebben op ons privéleven. Maar ik ben heel blij van schepen te kunnen worden! En als zelfstandige heb ik ook het voordeel van mijn agenda zelf te kunnen plannen.”

Niet verenigbaar

Ook nieuw verkozen namens CD&V voor de gemeenteraad is Alveringemnaar Andries Callebert. Andries heeft een klein lessenpakket in de Alveringemse gemeentelijke basisschool Spelenderwijs als leerkracht lichamelijke opvoeding, twee jobs die niet verenigbaar zijn.

“Ik moet mijn definitieve beslissing nog nemen, maar ik denk wel dat ik mijn zetel in de gemeenteraad opneem”, reageert Andries. “Ik ben immers heel tevreden met mijn 550 voorkeurstemmen.”

Ook Robbie Barra, Carine Denuwelaere, An-Sofie Goderis, Ignace Decroos en Frank Boussemaere zijn verkozen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier