“We willen dolgraag mee besturen”: N-VA Brugge hoopt alsnog op een uitnodiging van burgemeester Dirk De fauw

N-VA behoudt zijn vijf zetels. © Davy Coghe

N-VA Brugge behoudt haar vijf zetels in de gemeenteraad. Lijsttrekker Maaike De Vreese steekt de hand uit naar burgemeester Dirk De fauw.

“We hebben de strijd met de zittende burgemeester goed doorstaan”, reageert ze. “We hebben standgehouden. Onze partij heeft de voorbije jaren in Brugge in de oppositie gezeten, we willen dolgraag mee besturen. We hebben dan op voorhand gezegd aan Dirk De fauw, ook al zijn er geen voorakkoorden gesloten. De kiezer heeft gesproken, jammer dat slechts 60 procent van de Bruggelingen opgedaagd is in de stemhokjes. Dat is weinig.”

“Met mijn persoonlijke score ben ik zeer tevreden, ik sta te trappelen om in de gemeenteraad aan de slag te gaan. Het is iets nieuws voor mij. Ik hoop dat N-VA mee in de nieuwe coalitie zal opgenomen worden.”

Vrezen

Wij vernamen dat er binnen de Brugse CD&V twee strekkingen zijn: sommigen willen N-VA erbij in Brugge, in de hoop dat de partij van Bart De Wever extra centen uit Brussel kan losweken. Anderen zien dit liever niet en willen enkel met Vooruit besturen. Ze willen niet dat Maaike De Vreese als schepen de kans krijgt om te groeien en in 2030 een zwaardere concurrent wordt. Maaike De Vreese glimlacht: “Vrezen ze mij meer binnen of buiten de coalitie? Als schepen of als oppositielid? Ik zal mijn familienaam alle eer aandoen.”

Opvallend was dat zondagavond enkele leden van Voor Brugge vertoefden in het café Charlie Rockets in de Hoogstraat, waar N-VA verzamelde.