“Voor Oudenburg heeft ons een mes in de rug gestoken”: Gino Dumon (Vooruit) uit ongenoegen op gemeenteraad

“Ik heb tijd nodig om dit verraad te verwerken”, zegt Gino Dumon. © LiN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Aan het einde van de gemeenteraad in Oudenburg van donderdag 17 oktober vroeg Gino Dumon (Vooruit) het woord. Hij zat niet bij het college vooraan, maar bij oppositiepartij CD&V+. “Voor Oudenburg heeft ons een mes in de rug gestoken. Ik werk niet meer samen met hen.”

“We hebben zes jaar goed samen gewerkt met Open VLD en zijn loyaal gebleven, ook toen er een burgemeesterswissel nodig was. Nu laat Voor Oudenburg ons vallen en gaat alleen besturen, zonder ons te contacteren”, aldus een ontgoochelde Gino Dumon die vrijdagmorgen al wat gematigder was.

Opdoffer

“Na de verkiezingen van 13 oktober, waarbij Vooruit een zetel verloor en Voor Oudenburg er drie won, kon er eventueel een coalitie gevormd worden beide partijen. De huidige coalitie ging er dus op vooruit van 12 naar 13 zetels. Echter besliste Voor Oudenburg om de weg alleen verder te zetten. Voor Vooruit is dit een opdoffer. Vooral als je weet dat we vorig jaar, wanneer Open VLD in moeilijke vaarwateren kwam door het rapport van Audit Vlaanderen, de coalitie altijd trouw bleven. Nu worden we verwezen naar de oppositie. Tijdens de gemeenteraad had ik geen zin om plaats te nemen tussen de leden van Voor Oudenburg. Ik heb tijd nodig om dit verraad te verwerken. Vooruit zal de komende maand de lopende dossiers afwerken en op een propere manier overdragen aan het nieuwe college.”

“Ik heb tijd nodig om dit verraad te verwerken”

Anthony Dumarey gaf nog kort antwoord: “Ik begrijp de ontgoocheling van Gino Dumon. Maar dat we geen contact hadden, klopt niet. Ik heb zondagavond nog met de drie lijsttrekkers van de andere partijen gebeld.” Waarmee het incident gesloten werd.

Het nieuwe stadsbestuur en gemeenteraad worden op woensdag 4 december geïnstalleerd. (LIN)