Vlaams Belang met elf kandidaten naar de kiezer in Ardooie

Vlaams Belang dient voor het eerst een lijst in in Ardooie. © (Foto JM)

Vlaams Belang komt voor de eerste keer op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie-Koolskamp. “We hebben een lijst met elf kandidaten, mannen en vrouwen”, zegt voorzitter Vincent Vanhecke.

“Het is een lijst met een mooi evenwicht tussen mannen en vrouwen, jonge en ervaren kandidaten, zowel mensen die aan het werk zijn als gepensioneerden.”

“Het is onze bedoeling in Ardooie-Koolskamp te wegen op het bestuur en noodzakelijke accenten te leggen die door alle andere partijen in de wind worden geslagen. Zo verdubbelde de afgelopen legislatuur het aantal inwoners van niet-Belgische origine in onze gemeente en voor het Vlaams Belang Ardooie is het daarom vijf voor twaalf.”

“We trekken met vijf constructieve speerpunten naar de kiezer om te helpen bouwen aan een betere toekomst voor onze gemeente. Het landelijk karakter moet behouden blijven, Ventilus moet ondergronds, neen tegen een fusie, wegenwerken beter plannen en communiceren en sociale voorzieningen moeten er eerst voor onze mensen zijn.”

“Er volgt nog een uitgewerkt plan. We willen constructieve gesprekken voeren met het bestuur.”

Kandidaten

De volgorde van de kandidaten: Vincent Vanhecke (35 en educatief adviseur) trekt de lijst. Hilde Vansteenkiste (54, bediende boekhouding) staat op 2 en Mike Derycker (31, zelfstandige industrieel onderhoud en lassen) op 3. Verder heb je Leentje Parmentier (53, zelfstandig ontwerper drukker), Joline Deleye (20, schilder), Michelle Cool (18, student), Filip Vancompernolle (61, gepensioneerd glastuinbouwer en onderhoudstechnicus Woonzorgcentrum Ben), Bart Viaene (47, ploegbaas gevelrenovatie), Johan Desorgher (61, beroepsmilitair op rust), Sabrina Vermaut (50, bediende) en als 11de en tevens lijstduwer Steve Lonnoy (43, zelfstandig technieker).

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier