Vijf nieuwe kandidaten voor lijst CD&V – RKD

De vijf nieuwe kandidaten voor de fusiepartij CD&V-RKD. © GG
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

De fusiepartij CD&V (Wingene) en RKD (Ruiselede) maakt vijf nieuwe kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Ze zijn afkomstig uit Wingene, Zwevezele en Ruiselede. Burgemeesters Lieven Huys en Greet De Roo hebben er alle vertrouwen in dat deze diverse groep mee het verschil kan maken. “We willen ons steentje bijdragen aan de uitbouw van de nieuwe gemeente”, klinkt het unaniem.

Vooreerst is er Jessika Billiet (46), mama van tieners Vince en Lorris. Ze werkt al 25 jaar bij Devos Agri BV. Ze woont in Zwevezele en heeft roots in Ruiselede. Jessika houdt van lopen, koken en voetbal, en is actief bij KSKV Zwevezele. Ze staat bekend om haar gedrevenheid en openheid voor nieuwe uitdagingen. Ze gaat voor goede sport- en ontspanningsmogelijkheden. Ook wil ze ondersteuning van de landbouwers op de agenda zetten.

Quinten Dedecker wordt in juli 18 jaar. Hij combineert zijn studies in marketing met een studentenjob bij Okay. Quinten is actief in de Chiro van Wingene en heeft een grote passie voor reizen en politiek. “Ik wil de stem van de jongeren laten horen, werken aan een fietsveilige omgeving en steun bieden aan onze vele lokale verenigingen”, vertelt hij.

Beleid

Jelle Rutsaert (29) woont samen met Charlotte Deboosere, met wie hij binnenkort trouwt. Hij is zelfstandig vastgoedmakelaar met een eigen kantoor in Ruiselede en werkt daarnaast als freelance legal partner bij een vastgoedbedrijf in Gent. Jelle behaalde een master in de rechten en een master in management. Jelle houdt van sport, is speler en bestuurslid bij KFC Doomkerke, was competitief wielrenner en traint voor een halve triatlon. Als voorzitter van Unizo Ruiselede heeft hij sowieso een grote interesse in politiek en beleid.

Jasna Vanoverschelde (30) woont in Wingene samen met Frederik Tempelaere en is mama van Joëlle en Romée. Ze heeft een tweelingzus en werkt als landbouwconsulent bij Creafarm BV. Ze studeerde handelswetenschappen met een specialisatie in accountancy en fiscaliteit. “Ik ben actief bij Ferm en wil me inzetten om de ruime landbouwsector te steunen. De complexiteit van wetgeving rondom landbouw moet eenvoudiger. De sector verdient meer respect”, aldus Jasna.

Voor de jeugd

Ruben Verkest (26) uit Wingene is leerkracht secundair onderwijs in het IHKA in Ardooie. Ruben heeft een bachelor secundair onderwijs en een master geschiedenis behaald. “In de gemeenteraad wil ik opkomen voor de jeugd, de jongeren en de jongvolwassenen. Vanuit mijn jaren in de jeugdwerking en mijn werk als leerkracht ken ik de noden”, klinkt het. Ruben houdt van volleybal, geschiedenis en tekenen. De voorzitter van de lokale jongerenafdeling van CD&V is actief in verschillende verenigingen zoals WIVO Wingene, het gemeentelijk feestcomité en de Heemkundige Kring.

Nieuwe drive

“Ik ben bijzonder trots op dit team”, stelt burgemeester Huys. “Elk van onze kandidaten brengt unieke talenten en perspectieven mee. Ze staan klaar om met hun passie en inzet een positieve drive te zijn in de nieuwe fusiegemeente. Ik heb met erg veel inwoners gepraat over ons bestuur. De inwoners willen vooruit en ze voelen dat ze daarvoor bij ons aan het juiste adres zijn. Wij staan voor een stevige beleidservaring en voor zekerheid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier