Tielt zet licht op groen voor nieuwe beheersovereenkomst in kader van fusie met Meulebeke

Redactie KW

De gemeenteraad van Tielt zette donderdag het licht op groen voor een nieuwe beheersovereenkomst in het kader van de fusie met Meulebeke. Ook de aanstelling van een coördinerend algemeen directeur en een coördinerend financieel directeur werd goedgekeurd.

Lokale besturen kunnen strikt genomen al langer een beroep doen op elkaars expertise, maar dat brengt een administratieve last met zich mee. Door de nieuwe beheersovereenkomst valt die last weg en kunnen personeelsleden vlotter uitgewisseld worden. Het gaat om een belangrijke nieuwe stap binnen het lopende fusietraject, al blijven Tielt en Meulebeke voorlopig nog steeds twee aparte entiteiten. Pas op 1 januari 2025 komt daar verandering in.

Fusie komt dichterbij

Ook in het kader van de nakende fusie werden Hendrik Vandenbruwaene en Maarten Compernolle, respectievelijk algemeen directeur en financieel directeur van de Stad Tielt, aangesteld als algemeen directeur-coördinator en financieel directeur-coördinator. Dat gebeurde op basis van een nota met voorstel van aanduiding, die de twee gemeentes samen opmaakten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier