TEAM 8660 De Panne stelt kandidatenlijst voor lokale verkiezingen voor

Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

TEAM 8660 is klaar voor de lokale verkiezingen van zondag. Naast lijsttrekker Arne Debaeke en lijstduwer Patrick Annys zijn alle kandidaten nieuwkomers, die hun eerste politieke stappen in De Panne-Adinkerke zetten.

De grote drijfveer van TEAM 8660 is echte inspraak voor alle inwoners van De Panne-Adinkerke realiseren. “We willen dat alle burgers de kans krijgen om mee te denken, ideeën aan te brengen en te beslissen over de toekomst van onze gemeente”, zegt lijsttrekker Arne Debaeke, die als politicus al zeker zijn sporen heeft verdiend. Zes jaar lang was hij schepen (2012-2018) en even lang is hij deze legislatuur gemeenteraadslid. Ook lijstduwer Patrick Annys heeft momenteel zijn zitje in de gemeenteraad. Hij was ook jaren de verantwoordelijke voor de feestploeg De Panne. Alle andere kandidaten zijn politieke nieuwkomers, die wel alle lagen uit de samenleving vertegenwoordigen en zorgen voor diversiteit: sportieve jonge krachten als Arne Devliegher en Yuri Samoey, zelfstandige ondernemers, mensen actief in de zorgsector, mensen die zich inzetten voor de senioren, sportieve en dynamische dames als Manon Haendlé en Jill Vynck, kunstzinnige mensen zoals Luc Vervliet en Thérèse Schoolaert, mensen zoals Nicky Masscheleyn die eerder al wel zijn kandidatuur stelde als kandidaat Vooruit bij het Vlaams Parlement…

“We streven naar een veilige en warme gemeente voor onze jeugd”, verduidelijkt Arne Debaeke. “Dit betekent investeringen om kinderarmoede aan te pakken. We moeten ook meer solidariteit tonen voor onze senioren. Wij willen hen ondersteunen met betaalbare zorg, toegankelijke mobiliteit en ontmoetingsmogelijkheden. Met het oog op meer verbondenheid willen we bruggen bouwen tussen verschillende groepen in de samenleving en inclusieve initiatieven stimuleren. We willen ook werk maken van een betere infrastructuur voor fietsers en voetgangers. We geloven dat mensen die een straat dagelijks gebruiken, zoals fietsers naar werk of school, waardevolle inzichten kunnen bieden bij de inrichting van die straat. Studies zijn belangrijk, maar we willen in de eerste plaats luisteren naar de ervaringen van de gebruikers. Uiteraard zullen we deze ideeën in concrete plannen laten omzetten door bureaus met de vereiste expertise. Een netwerk van veilige fietspaden aanleggen dat alle wijken met elkaar verbindt, van Adinkerke tot de zee en van De Moeren tot De Oosthoek, is ook een van onze streefdoelen. De gemeentelijke organisatie kan efficiënter: met minder managers en meer werkende personeelsleden om de dienstverlening aan de burger te optimaliseren en onze gemeente proper te houden. Tot slot moet er ook meer verantwoord worden omgesprongen met de financiën. We willen een gezonde begroting en investeren in zaken die écht een verschil maken voor onze inwoners. Deze ambities willen we niet alleen realiseren, maar in samenwerking met alle inwoners, verenigingen, middenveldorganisaties en deskundigen om van onze gemeente een nog betere plek te maken.”

Lees meer over: