“Samen sterker, samen beter”: Team8680 trekt met ambitie én de jongste Koekelaarse lijst naar de kiezer

Team8680 trekt met ambitie én de jongste Koekelaarse lijst naar de kiezer. © Coghe
Sabine Van Eynde
Sabine Van Eynde Medewerker KW

Exact twee maanden voor de verkiezingen stelde Team8680 haar lijst voor in cafetaria De Mote, gevolgd door een receptie. Dit nieuwe politieke project, dat leden van CD&V, Open Liberaal en onafhankelijken samenbrengt, wil een frisse wind door Koekelare laten waaien.

Tom Pollentier (42), fractieleider van CD&V en voormalig schepen, vindt dat het huidige beleid vastgeroest is en niet naar de inwoners luistert. “Wij willen daar verandering in brengen en de grootste partij in Koekelare worden.” Pollentier trekt de lijst, met op de tweede plaats Jolien Lootens-Stael (31), onafhankelijk gemeenteraadslid en juriste. Henk Dejonghe (58), voorzitter van Open Liberaal en stedenbouwkundig medewerker, staat op de derde plaats.

Sam Dewulf (29), het jongste gemeenteraadslid en kabinetsecretaris van CD&V-fractieleider Nathalie Muylle, staat op de vierde plaats. Ellen Lingier (43), teamverantwoordelijke bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, staat op de vijfde plaats.

Samen campagne voeren

Verder op de lijst: Maaike Van Driessche (22), vroedvrouw en student verpleegkunde; Frank Logghe (57), restauranthouder van Den Oever; Ann Volckaert-Taveirne (59), thuisverpleegkundige en DJ; Dries Bryon (42), magazijnier; Kristof Follet (42), leerkracht; Eefje Maertens-Vanteghem (43), farmaceutisch technisch assistente; Michiel Sys (26), specialist chemische waterbehandeling; Kelly Van Oost (42), voorzitster van vzw Caring Family en zorgkundige; Viviane Vanoverbeke (64), huisvrouw; Stephanie Boret (31), uitbaatster van cafetaria De Mote; Patrick Timmerman (59), landbouwer; Myriam Schreel (64), verzorgende bij Familiehulp; Marnix Demey (52), gemeenteraadslid en ondernemer; en lijstduwer Eric Huyghe (67), voormalig schepen en aannemer.

Stephanie Boret, één van de vijf nieuwe kandidaten op de lijst, vertelt: “Ik ben blij om deel uit te maken van Team8680. Mijn eerste ervaringen zijn positief en ik ben gemotiveerd om samen campagne te voeren. Als uitbaatster kom ik met verschillende beleidsdomeinen in contact, zoals sport, jeugd en ondernemerschap, wat de sterkte van Team8680 benadrukt: verscheidenheid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier