Ruth Vandenberghe triomfeert: “Kortrijk kiest voor ambitie en verdere vernieuwing”

Een stralende Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk) sprak zonet in het tot de nok gevuld Hotel Damier haar militanten toe. © KDS
Jules Fremaut

“Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Een uitzinnige Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk) sprak zonet in het tot de nok gevuld Hotel Damier haar militanten toe. Met een monsterscore van 37,5% staat niks haar nog in de weg om als eerste vrouw ooit titelvoerend burgemeester van Kortrijk te worden.

“We hebben altijd positief campagne gevoerd en goed bestuurd. En daarvoor heeft de Kortrijkzaan ons beloond. We zijn altijd uitgegaan van eigen sterkte en dat heeft meer dan geloond”, vat Ruth Vandenberghe het samen.

“In 2018 dachten we met 31,3% aan ons plafond te zitten maar we gaan daar met meer dan 37% los door. Dit is ongelooflijk. De komende jaren gaan we Kortrijk verder vernieuwen in het centrum en iedere deelgemeente, van Kooigem tot Heule,” nog Vandenberghe.

CD&V redt eigen hachje

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk wordt zo afgetekend de grootste partij in de Guldensporenstad. In totaal mag het 18 gemeenteraadsleden afvaardigen. Onder hen ook heel wat CD&V’ers zoals Pieter Soens, Sien Vandevelde, Mia Cattebeke en natuurlijk ook Felix De Clerck. De christendemocraten lijken zo hun hachje te redden en zijn klaar om opnieuw mee te besturen na twaalf jaar oppositiekuur. Met wie dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

“We duiken eerst een feestnacht in en gaan vanaf morgen keihard aan de slag om Kortrijk nog beter te maken”

Sowieso is TBSK incontournable en wordt Ruth Vandenberghe behoudens serieuze verrassingen burgemeester. “We gaan naar alle partijen uit het politieke centrum luisteren. We duiken eerst een feestnacht in en gaan vanaf morgen keihard aan de slag om Kortrijk nog beter te maken,” aldus Vandenberghe.