Randy Van Oyen legt eedaf als gemeenteraadslid

Randy Van Oyen met zijn gezin: echtgenote Virginie Schoutteet en hun zonen Thibaut, Louis en Benoit. © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Randy Van Oyen (40) legt op woensdag 22 november de eed af als gemeenteraadslid. Hij volgt Lies Goemaere op die 17 jaar politiek actief was voor Open VLD en onlangs ontslag nam. “Ik ben al een goede zeven jaar actief bij de partij en heb altijd achter de schermen gewerkt”, zegt Randy, trots dat hij nu in de gemeenteraad kan zetelen.

Randy Van Oyen woont met zijn gezin in de Aernoudstraat. Hij is getrouwd met Virginie Schoutteet en papa van drie zonen: Thibaut (19), Louis (11) en Benoit (3).

Beroepshalve is hij projectleider in de bouw en in bijberoep nog aannemer van kleine werken. “Toen ik de liefde volgde naar Oudenburg – ik groeide op in Lissewege – kwam ik al rap in contact met Anthony Dumarey, die ons de vorige verkiezingen naar de overwinning heeft geloodst. De voorbije zeven jaar werkte ik hier achter de schermen mee aan Open VLD, vooral aan de vele activiteiten van de partij, dan ook als bestuurslid en uiteraard tijdens de verkiezingscampagne”, vertelt Randy Van Oyen, die in 2018 een eerste keer op de lijst van Open VLD stond.

Lokale handelaars

“Ik behaalde precies 500 stemmen en was daar heel content mee, zeker als ingeweken Oudenburgenaar”, lacht hij. “Dat ik nu gemeenteraadslid word, daar ben ik blij mee. Ik zal me dan ook voor 100 procent inzetten, zeker voor onze lokale handelaars en ondernemers. Als ik ergens in geloof, dan ga ik er ook volledig voor. Onze stad is de voorbije vijf jaar zeer aantrekkelijk geworden en dat moeten we nog meer durven uitspelen.”

“Of ik volgend jaar opnieuw kandidaat zal zijn op de lijst van Open VLD hangt af van de beslissing van Anthony Dumarey. Wordt hij weer onze kopman, dan ga ik er ook voor”, stelt Randy Van Oyen met overtuiging. “En ik geloof er sterk in dat hij dat zal doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier