Oppositie verwijt meerderheid in Zonnebeke “een gebrek aan respect”

Raadslid Luk Hoflack. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Op de gemeenteraad van maandagavond in Zonnebeke zat het er weer bovenarms op tussen meerderheid en oppositie. Luk Hoflack (InSamenSpraak) verweet het schepencollege een gebrek aan respect.

Het begon allemaal met een punt over de plaatsing van een hoogspanningscabine en bijhorende laagspanningsleidingen. “De oude hoogspanningscabine in het kasteelpark die de schoolgebouwen, de bib en het museum voeden, moet vervangen worden”, liet schepen Dirk Sioen (#Team8980) weten. “Gelijktijdig worden ook enkele andere leidingen geplaatst, zoals een fibernetwerk van de bib naar basisschool De Zonnebloem, landhuis Villa Zonnedaele en de nieuw te bouwen school, een nieuwe waterleiding van de Berten Pilstraat naar het landhuis en voedingskabels voor laadpalen ter hoogte van parking 2 van het kasteelpark. Er werd een bestek opgemaakt voor de gunning van de hoogspanningscabine. De kostprijs zal ongeveer 266.000 euro bedragen.”

“Tjevenstreek”

Toen raadslid Luk Hoflack het precieze bedrag vroeg, bleef Sioen het antwoord schuldig. Dat pikte Hoflack niet. “Jullie goochelen met de cijfers. Hetzelfde geldt voor het landhuis. Op de vorige gemeenteraad was er sprake van 3 miljoen euro, maar in de perstekst was het plots 2,6 miljoen euro. Als meerderheid tonen jullie weinig respect voor de minderheid, terwijl CD&V altijd maar beweert respect hoog in het vaandel te dragen.” Raadslid Koen Descheemaeker (N-VA) sprak van een typische tjevenstreek. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier