Oppositie niet te spreken over coalitieplannen in De Panne

Enkele oppositieraadsleden tijdens de ‘machtswisselgemeenteraad’ in augustus 2021 met Christophe Delrive en Ann Woestijn (DAS) en Sabine Van der Maelen, Bruno Dequeecker, Pol George, Johan Blieck en Eric Vanhee (CD&V). © a-MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De coalitie van ACT!E en Het Plan-B zorgt voor een nieuwe politieke omwenteling in De Panne. Burgemeester Bram Degrieck kondigt zijn laatste jaar als burgemeester aan én wil de fakkel overdragen aan zijn goede vriend en politieke buddy, eerste schepen Wim Janssens. ACT!E en Het Plan-B trekken samen naar de kiezer op 13 oktober. Die beslissing zorgt voor uiteenlopende reacties bij de politieke tegenstanders.

“CD&VPLUS heeft de beslissing van burgemeester Degrieck vernomen om geen politiek mandaat meer op te nemen na de verkiezingen”, reageert oppositiepartij CDV. “Naast zijn keuze om voor zijn gezin en onderneming te gaan, denken wij dat er nog twee belangrijke redenen zijn. De strijd met zijn liberale coalitiepartner durft hij niet aangaan en ook de zorgwekkende financiële toestand van onze gemeentekas begint tot hem door te dringen. Dat hij na alle heisa bij de vorige verkiezingen nu toch openstaat voor een gezamenlijke lijst doet bij ons en vele kiezers de wenkbrauwen fronsen”, klinkt het.

In naam van oppositiepartij DAS reageren gemeenteraadsleden Ann Woestijn, Christophe Delrive en Danny Butstraen. “Net als de meeste inwoners zijn wij enigszins geschrokken. Het is ongelooflijk dat Bram bij manier van spreken over lijken ging om toch maar burgemeester te zijn. De financiële put is nu gemaakt en de vogel verlaat het nest. Er zal een terugkeer van de personenbelasting komen als deze ploeg verder bestuurt. Het is al een hele tijd dat Wim Janssens uit de wind wordt gezet door Bram. Wim maakte enkele weken geleden een infoblad op voor de inwoners van de Dumontwijk om zich helemaal te profileren op kosten van onze gemeente. Als kandidaat burgemeester is dat helemaal niet ok. Zowel Bram als Wim waren tegen een coalitielijst.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier