Ook Groen dingt naar de stem van kiezers in Damme: “We willen betere fietsverbindingen en openbaar vervoer”

“Een volle lijst was niet haalbaar maar we hebben wel vijf enthousiaste groene Dammenaars gevonden”, zegt lijsttrekker Wouter Van Gelder (22). © PD
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Ook Groen, dat voor de laatste keer deelnam toen de partij nog Agalev heette, dingt nu mee naar de stem van de Dammenaars. Lijstrekker Wouter Van Gelder wil meer en beter openbaar vervoer, betere fietsverbindingen en een sanering van het damage control center in Ryckevelde. “We willen ook dat Damme terug toetreedt tot het Interbad.”

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen dingen maar liefst vijf partijen in Damme naar de gunst van de kiezer. Naast cd&v plus, N-VA, Damse Belangen en Vlaams Belang zal nu immers ook Groen een lijst indienen.

Geen volle lijst

“Een volle lijst was niet haalbaar maar we hebben wel vijf enthousiaste groene Dammenaars gevonden”, zegt lijsttrekker Wouter Van Gelder (22). Van Gelder is beroepshalve onderhoudsmedewerker bij het Sint-Andreas en woont in Vivenkapelle.

De tweede plaats op de lijst is voor pedagoge Marieke Joye en de derde voor redder Walter Verbeeren. Op plaats vier staat kunstenares Fabienne Vermassen en op vijf fotografe Elke Saey. “Ik ben al sinds mijn achttiende lid van de groene partij en heb me altijd ingezet voor groene strijdpunten”, gaat Van Gelder verder.

Groen Damme wil onder meer werk maken van beter openbaar vervoer. “Want dat volstaan bijlange niet, zeker in de kleinere deelgemeenten. Er is maar vervoer tussen 7:00 uur en 19:00 uur en op zondag is het helemaal triestig”, zegt de lijsttrekker.

“Als je weet dat veel mensen voor bepaalde sociale voorzieningen buiten Damme moeten gaan is dat voor mensen zonder wagen een groot probleem.”

Goede fietsverbindingen

“We willen verder ook nieuwe en goede fietsverbindingen aanleggen. Voor mensen die van Moerkerke naar Brugge willen rijden zijn de fietspaden langs de Weststraat veel te smal”, klinkt het verder.

“Het is ook dringend nodig om de bodemverontreiniging van het Damage Control Center in Rycekevelde (waar defensie blusoefeningen doet, red.) te saneren, zeker nu blijkt dat er PFOS aanwezig is.”

En opmerkelijk: Groen wil dat Damme terug in het Interbad stapt. “Nu we daar niet meer in participeren hebben we er ook niets meer over te zeggen. Mocht het Interbad verdwijnen is dat vooral voor de Dammenaars een groot probleem want dan moeten ze wel erg ver om te gaan zwemmen”, zegt Van Gelder die tot slot ook van mening is dat het stadsbestuur de uitdagingen van de klimaatverandering ernstiger moet nemen.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier