NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

N-VA Plus is klaar voor meer en beter. © Jan Stragier
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.

Acht kandidaten zijn jonger dan 30 jaar. “We tellen veel nieuwe kandidaten die geloven in onze ambitie en ons verhaal”, zegt Gert-Jan. “Die nieuwe mensen willen we dan ook volop kansen geven.” Zoals eerder vermeld in KW is voorzitter Yves Debisschop (44) van SV Moorslede één van hen. “Hij weet als geen ander hoe je mee een team moet motiveren”, zegt de lijsttrekker. Op plaats vier staat met Anja Barroo (51) nog een nieuwkomer. “Het zorgzame en sociale karakter van Anja zorgen voor positieve energie om vooruit te kijken”, zegt Gert-Jan. Met nog een nieuwkomer maakt Jarne Verbrugghe (21) de top vijf rond.

Raadsleden David Claeys en Aaron Pattyn staan zesde en zevende. Lijstduwers zijn raadsleden Sigrid Verhaeghe en Veerle Demeulenaere. Leon Decoopman (20) uit Dadizele is de jongste kandidaat. Marc Vanryckeghem (73) de oudste.

Slogan

NVAPlus staat ambitieus naar de kiezer met de slogan ‘Kies voor meer en beter!’. “NVAPLUS trekt met een eigen aanpak naar de kiezer”, zegt Hovaere. “Voor ons geen prestigeproject per schepen of uitvoerend mandataris ten koste van de basistaken van onze gemeente. Een uitkijktoren opdringen tegen de wil van de burgers, en voordat er ook maar één spade gestoken wordt in het Dadipark? Neen, dat zou met NVAPLUS nooit gebeuren.”

“Laten we ons bezighouden met de dingen die ertoe doen: uw voetpad voor de deur, de staat van onze wegen, de opvang van uw kind, het ondersteunen van wie initiatief neemt.

Na het samengaan precies een jaar geleden van N-VA en Groep a was het na de voorstelling van de enthousiaste bende tijd voor de verjaardagstaart en volgde nadien een teambuilding. Een treintje kwam alle kandidaten ophalen, het eindigde met een barbecue.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier