Nieuw schepencollege van Houthulst gevormd

Vlnr. Erik Verbeure, Dries Delheye, Joris Hindryckx, Jeroen Vandromme, Karlos Debouck en Tessa Vandewalle. © ACK
Redactie KW

De partij van de burgemeester haalde in Houthulst de volstrekte meerderheid. Op vandaag zijn ook alle schepenen met hun bevoegdheid gekend.

Jeroen Vandromme blijft burgemeester, hij haalde 2.537 stemmen. Zijn bevoegdheden: Algemeen beleid, veiligheid (politie en brandweer) burgerzaken, financiën en kerkfabrieken en patrimonium. Erik Verbeure wordt eerste schepen, hij behaalde 1.084 stemmen en zijn bevoegdheden zijn: openbare werken, technische dienst en afvalbeleid. Tweede schepen, Tessa Vandewalle met 1.037 stemmen, krijgt als bevoegdheden ruimtelijke ordening, mobiliteit en fietsbeleid, kinderopvang, landbouw en personeel.

Joris Hindryckx met 925 stemmen wordt derde schepen en krijgt sociale zaken, voorzitter bijzonder comité voor de sociale dienst, gezondheidsbeleid, noord-zuid en onderwijs. De vierde schepen Dries Delheye, 604 stemmen, wordt schepen van jeugd, cultuur, toerisme, informatica, bibliotheek en archief. Karlos Debouck wordt vijfde schepen, zijn bevoegdheden zijn sport, lokale economie, senioren, evenementen en kermissen, milieu, klimaat en duurzaamheid en dierenwelzijn. (ACK)